ОБЩЕСТВО

Мутафчийски за отговорността и „ада“: Съветвам ви да отидете в една реанимация и да видите какво става

Мутафчийски за отговорността и „ада“: Съветвам ви да отидете в една реанимация и да видите какво става

 

big_1a9d

 

 

Съветвам ви не само по примера на диванната армия да коментирате темата с епидемията от коронавирус и отговорността за икономическите последици, а да отидете в една от клиниките с реанимации да видите за какво става въпрос. Вие насаждате мнение, че такава епидемия няма, такива болни няма, починалите са умрели от старост.

 

 

 

Идете да видите за какво става въпрос. И тогава сложете ръка на сърцето и кажете: Слава Богу, че имаше тези хора, които не ни доведоха ада. Така ген. Венцислав Мутафчийски отговори на въпрос от страна на репортер на тв 7/8.

 

 

За съжаление 6-и май тази година няма да се проведе във формата, в който беше в предишни години по съвсем обективни причини. Провеждането на парад изисква едномесечна подготовка и събиране на много хора на едно място. По този въпрос нямаме никакви разминавания с Министерство на отбраната.

 

 

 

Появиха се идеи да се съберат блокове от военните училища, които да проведат строй във Велико Търново, но според мен и това не е удачно, защото това означава да се съберат хора от различни краища на България, така че и този вариант отпадна. Ще има форма на отбелязване в самите военни училища с тържествен марш, който ще се излъчи по телевизията. Има какво да покаже армията във връзка със своите успехи, така че ще се отбележи, но без парад, по нетрадиционен начин, обясни Мутафчийски.

 

 

 

 

Много важно е и следващите празници, които предстоят, дали ще има подобни струпвания отново на КПП-тата. Те функционират и заповедта не е отменяна. Важен е анализът как върви заболеваемостта, за което ви уведомяваме всяка сутрин и вечер.

 

 

 

Мисля, че лекарите дават пример как се носят маските, дали политиците трябва да дават пример – това е тяхна работа. Това, което видях в парламента, мисля, че всички носеха правилно маската, каза още шефът на Щаба.

 

 

 

Много внимателно следим ситуацията във Видин. Не виждам да има пропуск на РЗИ. Много е оптимистична новината, че в този дом хората там са само носители, а нямат клиника. Хората, които имат нужда от лечение, ще останат там, на самостоятелен етаж. Има точни изчисления за предаването на инфекциите в болниците.

 

 

 

 

Вътреболничните инфекции могат да бъдат предотвратени на 30%, но останалите проценти са неминуеми. Правилата за ползване на предпазни средства не трябва да се неглижират, каза д-р Кунчев, коментирайки ситуацията в старческия дом във Видин.

 

 

 

По отношение на разхлабването или затягането на мерките, се следят тенденциите. В момента тенденцията е възходяща, затова мерките трябва да се разхлабват много внимателно, подчерта Мутафчийски.

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
милошев

Наш професор: Учените разработват метод за създаване на бебе от два мъжки индивида

април 16, 2024