Политика

Нинова със скандално разкритие за Лъчезар Иванов след смъртта на Милен Цветков: Лично поиска от нас…

Нинова със скандално разкритие за Лъчезар Иванов след смъртта на Милен Цветков: Лично поиска от нас…

1587465671

 

 

 

„Имахме намерение днес да направим декларация от трибуната на парламента. Обществото ни в последните часове е разтърсено от смъртта на журналиста Милен Цветков, който беше убит на пътя от дрогиран младеж“, каза Нинова.

 

 

 

Всички дължим на Милен Цветков уважение, за това че беше упорит, смел и безкомпромисно критикуваше властта. Многократно беше свалян от ефир но това не му попречи да бъде себе си и да търси справедливостта“, каза тя.

 

 

 

 

„Искам да припомня нещо, което сигурно е забравено. Когато свалиха 2018 година Милен от ефир, нашата партия бе единствената, която го защити. Защитихме свободата на словото, но и други принципи и други въпроси, които поставя на дневен ред смъртта му“, заяви социалистката.

 

 

 

 

Според нея наркотиците са чужди за нашето общество и култура, но те са проникнали до най-малките населени места. „Те засягат младите хора и ги обричат на безбъдност“, добави тя.

 

 

 

„Законодателството трябва да е максимално сурово. Точно преди 4 месеца ГЕРБ внесоха промени в закона, с които се намаляват наказанията за дрогирани водачи. Къде беше през декември 2019 година Борисов, когато депутатите му внесоха това предложение“, запита социалистката.

 

 

 

 

 

Лъчезар Иванов лично тогава дойде при нас с искане да подпишем това нещо. Ние отказахме и сме единствената партия, която не е съвносител на този закон“, заяви тя.

 

 

 

 

„Суровостта на наказанията е абсолютно необходимо условие за борба с тези престъпления, но не е единственото решаващо. Истината е в приложението на законите. Там се къса веригата“, смята социалистката.

 

 

 

„Много често тези извършители се ползват от протекции. Затова днес обществото ни е гневно от смъртта на Милен Цветков. Винаги се действа след като стане нещо, работи се на парче“, добави тя.

 

 

 

„Съболезнования към семейството на Милен. Това е тежка загуба, която беше предотвратима“, посочи още Нинова.

 

БЛИЦ

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024