ОБЩЕСТВО

Няма край! Пак наплив от мераклии да излязат от София, куриозите продължават. Фандъкова с ново предупреждение

Няма край! Пак наплив от мераклии да излязат от София, куриозите продължават. Фандъкова с ново предупреждение

 

big_1ef3

 

 

Сериозен наплив от автомобили и днес на изхода на София към магистрала „Тракия”, въпреки предупрежденията.

 

 

 

Времевият прозорец, в който пътуващите по работа могат да влязат или излязат от града, беше от 06:00 до 8:00 часа, информира Нова телевизия.

 

 

Част от излизащите от столицата изтъкнаха куриозни мотиви за напускането ѝ. Семейство е поискало да прибере децата си. Мъж пък заявил, че пътува към Вакарел, но малко преди да стигне до пропускателния пункт видял стопаджия и го качил в своя автомобил – двамата бяха върнати.

 

 

Най-интензивният трафик се очаква в понеделник след масовото преселение в четвъртък, довело до въвеждането на строгите мерки.

 

 

 

Мерките на КПП-тата в Пловдив са затегнати, а целта е да се ограничат изцяло пътуванията. Само в петък близо 500 шофьори са били върнати от изходите на града под тепетата и не им е било позволено да влязат или излязат от Пловдив.

 

 

 

Трафикът на контролно-пропускателните пунктове е спаднал рязко още в първия от серията почивни дни, а опашки от автомобили няма.

 

 

 

221 души са глобените в Пловдив заради липса на предпазна маска.

 

 

 

Имам уверението от полицията, че проверките на контролните пунктове на столицата ще бъдат сериозни. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от „Фокус“.

 

 

„Благодаря на хората, които останаха в София и със своята дисциплина и отговорност допринасят за това да не се затягат мерките в София. Дали ще се затягат те, зависи само от нас. Ако ние сме отговорни, те няма да се затягат и моята грижа е да се спре дотук със затягането на мерките“, посочи кметът.

 

 

Моята грижа е и връщането. Има много софиянци в Банско. Защо трябваше да си разменяме вирусите и да си причиняваме това? Моето притеснение е връщането“, каза още тя.

 

 

 

„Разговарях с министъра на вътрешните работи и със СДВР. Контролът на влизане също ще бъде много сериозен и така трябва да бъде. Със сигурност ще се образуват опашки на връщане в столицата. Има КПП-тата. Те са 23 на изходите на София. Можеше нашите съграждани да проявят търпение. Имам уверението от полицията, че проверките ще бъдат сериозни.

 

 

 

 

Притеснени сме от нарастващия брой на пътуващите. Бяхме готови с организация за постепенно облекчаване на мерките, но се надявам да заговорим за това след празниците. Дай боже да няма последствия заради тези, които не проявиха отговорност и застрашават по този начин здравето на всички и на тези, които си стоят по къщите “, посочи кметът.

 

 

 

Тя съобщи още, че тестовете в ромските махали продължават.  Няма напрежение сред населението.

 

 

Фокус, Блиц

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024