Европа

Огромен скандал разтресе Австрия! Властта умишлено всявала паника заради Covid-19

Огромен скандал разтресе Австрия! Властта умишлено всявала паника заради Covid-19

skandal-v-avstria-sled-pravitelstveno-zasedanie-za-covid-19--1

 

 

Австрийският канцлер Себастиан Курц умишлено е насаждал страх у гражданите, защото те не се отнасяли сериозно към заплахата Covid-19. Това става ясно от протокол от заседание на кризисния щаб под ръководството на канцлера, предаден на общественото радио ОРФ.

 

 

Да се привлече вниманието на австрийците със стряскащи данни и драматични изказвания – това са обсъждали на 12 март членове на правителството, здравни експерти и експерти по комуникация. Това става ясно от протокол, изпратен на общественото радио ОРФ, от който се разбират още думите на Себастиан Курц, че трябва да се действа внимателно и австрийците да почувстват страх от заразата, но не и от евентуален недостиг на хранителни стоки вследствие на пандемията.

 

 

 

След първоначалния опит на говорител на канцлера да отхвърли протокола като фалшифициран, той е обяснил, че Курц не е бил цитиран правилно. Според него канцлерът разбирал страха на хората от заразата, но не и от недостига на хранителни стоки.

 

 

В опит да спрат разрастващия се скандал Зелените – коалиционният партньор в правителството, обявиха, че ще публикуват протокола от въпросното заседание без имената на говорещите.

 

 

 

Всички опозиционни партии остро разкритикуваха поведението на канцлера Курц. Крайнодясната Партия на свободата коментира, че „вменяването на вина и насаждането на страх са основни характеристики в поведението на Себастиан Курц по време на карантината“.

 

 

Факти бг

Европа

More in Европа

ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024