Политика

Озадачаващо мълчание на Борисов за смъртта на Милен Цветков вече 20 часа след трагедията

Озадачаващо мълчание на Борисов за смъртта на Милен Цветков вече 20 часа след трагедията

big_1149124_1388257674735632_1867601894_o

 

 

 

Бойко Борисов не пропуска момент да напише съболезнователен пост, когато си отиде известен българин.

 

 

Често медиите научават от неговия профил за смъртта на бележити българи.

 

 

 

Все още обаче съболезнования към близките на Милен Цветков не е написал. Вече 20 часа след трагедията…

 

Но явно това мълчание си има логично обяснение.

 

 
Ето такъв беше Милен Цветков! Такива журналисти в ефира вече няма. А когато не се задават въпроси, не се получават и отговори.

 

 

Преди 2 години предаването „Часът на Милен Цветков“ бе свалено от ефира на Нова тв след анонс за предаване на тема „Гръцкия остров“ и Борисов.

 

 

Журналистът остана безработен.

 

 

 

 

За разлика от Борисов президентът Румен Радев вече изрази съболезнования на семейството, близките и колегите на журналиста Милен Цветков.

 

 

 

 

„Загубата на Милен Цветков е и загуба за българската журналистика. Той ще бъде запомнен като непримирима личност с характер, който правеше и журналистика с характер, близка до зрителите и неподвластна на интересите на силните на деня.

 

 

 

В професионалния си път Милен Цветков демонстрираше критичен подход, защитаваше позициите си и гражданския интерес, независимо от трудностите“, заявява президентът Румен Радев по повод смъртта на журналиста.

 

 

 

Милен Цветков е роден през 1966 г. в София. Кариерата му започва в БНТ като репортер на предаването „Ку-ку“. Бил е репортер в „ТВ Неделник“ и „Отзвук“, както и водещ на новинарската емисия на националната телевизия „По света и у нас“.

 

 

От 2000 г. започва да води сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България“. През 2003 г. е свален от екран. Няколко месеца води „60 минути с Милен Цветков“. След това води и новинарсата емисия на Нова телевизия „Календар“. От 2005 г. започва ново предаване – „Часът на Милен Цветков“.

 

 

 

От 2009 г. отново се завръща в „Здравей, България“ заедно с Лора Крумова. През 2010 г. е освободен като водещ на „Здравей, България“ и напуска Нова телевизия.

 

 

Връща се за по-малко от година в БНТ. От пролетта на 2011 г. води „Часът на Милен Цветков“, отново по Нова телевизия. На 16 август 2018 г. Нова телевизия обявява, че прекратява договора си с него.

 

 

 

В началото на април 2020 г. Милен Цветков започна да води предаването „Алтернативата“ заедно с Генка Шикерова по TV1. То беше анонсирано като предаване „от независими и мислещи журналисти за независими и мислещи зрители“ с продуцент Люба Ризова.

 

 

 

Последното предаване на Милен Цветков ден смъртта му е за мегаскандала с лъжата на щаба на Мутафчийски за медицинските консумативи от Дубай.

 

 

 

Щабът излъга, че са докарани от Обединените арабска емирства 15 тона медицински консумативи“, разкриха журналисти от „Бивол“.

 

 

 

Преди дни „Биволъ“ разкри, че обявените от правителството 15 тона медицински консумативи, които България е получила на бартер от ОАЕ, са основно фурми. „Оказа се, че не са 15 тона, а 69 000 маски, 49 000 ръкавици, дезинфектанти, от които нямаме нужда, а останалите 12 тона са фурми. Изнесли сме 32 тона месо, а получаваме малко маски и 12 тона фурми“, обясни Атанас Чобанов.

 

 

 

Двете фирми, организирали износа на българските стоки са „Интръст“ на Делян Пеевски и старозагорската фирма „Градус“, с която в миналото е имала бизнес отношения земеделската министърка Десислава Танева.

 

 

Петел

 

Политика

More in Политика

big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024