ОБЩЕСТВО

Още двама депутати със съмнителни проби, 37 заразени за последните часове, падна нова област в плен на COVID-19

Още двама депутати със съмнителни проби, 37 заразени за последните часове, падна нова област в плен на COVID-19

 

640_1585229498

 

 

37 нови лица са заразени с корона вирус за последните часове, като общият брой вече в 449. Има два нови случаи на загинали от вируса през последните часове, общо 10 са починалите до този момент от началото на заразата.

 

 

 

Новият град е Видин. Това каза председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски пред журналисти.

 

 

 

„В Благоевград има три случая, които са от Баснко – едното е на момиче на 27 години и на мъж в Банско, както е жена на 75-години“, заяви Мутафчийски.

 

 

„Има изписани нови болни – общият брой на излекуваните става 25.

 

 

Двама депутати са със съмнение за заболяване, но се чака пробите да бъдат потвърдени. В София 4 души са приети в болница през последното денонощие.

 

РЗИ ще определи дали медии да бъдат поставени под карантина, стана ясно от думите на генерала. Всяка една болница трябва да има отделно крило за болните от COVID-19, е предложението на щаба.

 

 

Припомняме, че вчера Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължаване срока на обявеното извънредно положение

 

 

Предложението е срокът на извънредното положение, обявено с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., да бъде удължен до 13 май 2020 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

 

 

България се бори с всички възможни усилия за ограничаване на разпространението на заразата с COVID-19, като измеренията на кризата все още не могат да бъдат оценени и прогнозирани. Натискът върху здравната система може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация и за борба с пандемията за да бъде ефективно овладяна. Тези действия се потвърждават и от данните и препоръките на Националния оперативен щаб, създаден със заповед на министър-председателя.

 

 

Броят на случаите на COVID-19 в страните от Европейския съюз/Европейското икономическо пространство и Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия през последните дни рязко нарасна и надхвърли почти петкратно нивото на епидемично разпространение в Китай и трикратно заболелите в САЩ.

 

 

 

Това определя Европа като най-засегнат от новия коронавирус континент. На база данните на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, рискът от повсеместно разпространение на COVID-19 за последната седмица се определя като умерен за общността и много висок за рисковите групи от населението – лицата над 60 г. и лицата с хронични заболявания.

 

Лупа БГ, Блиц

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
big_2333

Само на 14 години си отиде слънцето ни Мария, съобщиха от английската гимназия в Бургас

април 21, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024