Политика

Петър Москов зове президента Радев: Доброволно се заразете с коронавирус и после коментирайте

Петър Москов зове президента Радев: Доброволно се заразете с коронавирус и после коментирайте

 

59cad74458db6505572bdbe424bd1148

 

 

Бившият здравен министър д-р Петър Москов призова президента Румен Радев да се зарази доброволно с коронавирус, да изкара болестта и чак след това да коментира предприетите в България мерки. Нестандартният призив на анестезиологът в столичната болница “Света Анна“ е в отговор на днешното обръщение на държавния глава, който остро разкритикува решението на правителството за удължаване срока на извънредното положение до 13 май.

 

 

 

„Имам конкретно предложение към всеки публичен защитник на падането на мерките и „стадния имунитет“, независимо дали се казва Радев“, написа в петък вечерта д-р Петър Москов.

 

 

 

 

Ето и целия му коментар, публикуван във фейсбук:

640-420-petyr-moskov-radev-znachi-pyrvanov-a-pyrvanov-znachi-putin

 

 

„Причината за ниските нива на заболеваемост в България са мерките, които част от нас спазват, защото разбират, а останалите – защото са принудени да ги спазват. Ефективността на всяка мярка зависи от силата на инструментите с които държавата налага изпълнението ѝ върху най-невъзприемчивите групи от населението. Сравнението с други държави и други епидемии като аргумент, че „няма страшно“ е погрешно заради различните методологии, късият статистически ред и специфичният ход на заболяването.

 

 

 

За да има герои (другото име на героизма е жертва), преди това е имало антигерои, заради които публичните ни системи се чупят преди да са подложени на истински натиск.

 

 

 

Всеки представител на държавна институция, който призовава за прекратяване на ограничителните мерки в този момент, извършва служебно престъпление. Имам конкретно предложение към всеки публичен защитник на падането на мерките и „стадния имунитет“, независимо дали се казва Радев.

 

 

Г-н Президент, дами и господа дарвинисти, това „стадо“ има нужда от вашия пример. Хората ще повярват на призивите Ви, когато Ви видят в действие. А именно, активно да се заразите, да ви мине и да тръгнете на работа. Така всички ще разберем, че няма страшно и ще Ви последваме.

 

 

За да не губите време в търсене на заразата по улиците, Ви каня още сега (защото всеки загубен ден е фатален) в реанимацията на болницата, в която работя, където директно от шланговете на респираторите на пациентите с коронавирус, да направите три дълбоки вдишвания. Бързо и сигурно, после си Ви минава и обществото ще бъде убедено в правотата Ви.

 

 

 

 

Предложението е съвсем сериозно и ако не го приемете, значи сте лъжливи страхливци. Г-н Президент, Вие сте български генерал и като смел и отговорен човек, трябва да сте пръв. Знам, че няма да се поколебаете! За доброволно заразяване, което да ни направи свободни: София, бул. Евг. Павловски 1, УМБАЛ „Св.Анна“, КАИЛ-изток, търсете дежурният лекар.“

 

Лупа БГ

lupa.bg

 

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024