ОБЩЕСТВО

Почна се! Километрични опашки на входовете на София и първи арести!

Почна се! Километрични опашки на входовете на София и първи арести!

 

262599f68204b5be6751e05ef75073a2

 

 

Двама души са арестувани на входовете на София, предаде Нова тв. След като в средата на седмицата хиляди доказваха, че живеят извън столицата, сега трябва да докажат обратното.

 

 

 

Днес имаме два случая на шофьори, които са опитали да прегазят колегите на КПП-та в София. И двамата шофьори са задържани, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред Канал 3.

 

 

Който работи в София, ще може да се прибере. Има два часови диапазона за прибиране – сутрин от 06.00 часа до 08.00 часа и вечер от 18.00 часа до 20.00 часа. На КПП-тата ще изникнат хиляди частни случаи и казуси. Ще има достатъчно полицаи, които ще се справят.

 

 

 

На този етап промяна в мерките няма и влизането ще става само по условията в заповедта. Ако има промяна, ще ви уведомим своеврменно. Единствената ни цел е да запазим живота на хората, а не да блокираме София, каза той.

 

 

 

 

Над 2 км колона от автомобила изчакват на КПП-то на входа на София откъм АМ “Тракия”.

Десетки автомобили чакат да влязат от селата в столицата, предава БНТ.

 

 

На магистрала „Тракия“ има километрична колона от автомобили. А хората в тях чакат с часове, нямат храна и вода. Могат да използват единствено прозореца от 6 до 8 вечерта, за да влязат в София със служебна бележка.

 

 

 

Не всички са допускани да влязат в града, полиция връща част от пътниците.

 

 

По-рано от МВР обясниха, че мерките ще бъдат изключително сериозни, като ще се гледа внимателно на всеки отделен водач и хората, пътуващи в отделните автомобили.

 

 

 

Лична карта за постоянен адрес днес не се оказа достатъчна за влизане в София. Така, за да възползват прозореца от 6 до 8 вечерта, на опашка за вход в София преди пропускателните пунктове се наредиха десетки коли.

 

 

 

„Не мисля, че ще успеят да проверят всички, защото като се струпат 1000 автомобили за два часа просто технически няма как да се получат нещата. Ние затова днес пътуваме, защото се надяваме да избегнеме най-големия трафик“, каза Велин Драганов.

 

 

 

В часовете между 8 и 18 часа влизането и излизането от София остана позволено само по неотложни причини.

 

 

В помощ на полицаите на пост се притекоха от Синдикатите в МВР. „Предоставяме на всички КПП-та около София и София област одобрителни напитки, малко вафли, пакетирани храни и дезинфектанти“, обясни Илия Кузманов, заместник – председател на СФСМВР.

 

 

 

Днес се обсъжда организацията за утрешното голямо прибиране към София.

 

 

 

„В четвъртък са доказвали от провинцията и че живеят на села, сега пък искат да докажат на полицаите, че всъщност са софиянци и че са били объркани. София трябва да влезе в по-нормален ред. Това беше за празниците“, коментира министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

 

 

 

Всеки, за когото има данни, че е попълнил неверни данни в декларацията си за излизане от София, ще бъде санкциониран на влизане.

 

Нова тв, БНТ, Канал 3, Лупа БГ

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171172315952409

Посланикът на САЩ за разглобката на властта: Разочаровани сме, но не е наша работа да се месим в тези дискусии

март 29, 2024
свещ

Тъжна вест: Отиде си голям български поет! СНИМКА

март 29, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024