ОБЩЕСТВО

По време на пандемията! Семейство с 2 деца остана на улицата след като хазяйнът ги изгони

По време на пандемията! Семейство с 2 деца остана на улицата след като хазяйнът ги изгони

po-vreme-pandemiiata-semeistvo-detsa-920

 

 

Семейство с две малки деца се озова на улицата в условията на противоепидемичните мерки срещу COVID-19. Двамата родители изгубили работата си заради затварянето на туристически обект край прохода „Вратцата”, съобщи Нова.

 

 

 

Клип, в който децата и родителите им напускат квартирата си, поместен в групата „Враца – кажи на кмет и община“, буквално взриви обществото и това даде шанс на семейството, защото много хора опитаха да им помогнат.

 

 

След като остават без работа, бащата решава, че ще продължава да изкарва пари за семейството си и пет дни по-късно си намира работа. Съпругата му обаче не може, тъй като трябва да се грижи за децата си – на 3,5 и на 7 години. Но тогава започват проблемите за тях – не могат да плащат наема си, затрудняват се и с битовите сметки.

 

 

 

„Работих в един ресторант, но го затвориха и останах без работа. След няколко дни един приятел ми намери друга работа, но там плащат по-късно и останахме един месец без пари. Разбрахме се с хазяина да платим по-късно.

 

 

 

Обаче в събота, без никакво предупреждение, той дойде и ни принуди да напуснем. Трябваше да му платим 220 лева на 20 март. Разбрахме се да ги платим на 10 април, но той ни изгони“, разказа наемателят Васил Петров.

 

 

Съпругата му обясни, че договорът за наем е сключен от нея с жената на наемодателя. Споразумението било парите да се дават преди 10-о число.

 

 

 

Според наемодателя семейството отказвало да плаща. „Не искат да плащат. Обади ми се и каза, че не искат да плащат и да си взема ключовете. Дължат пари за парно и за ток“, обясни той.

 

 

Община Враца е реагирала много бързо, след като информацията за случилото се стигнала до кмета Калин Каменов. „Моята заместничка беше при семейството, минути след като това беше публикувано.

 

 

 

Настанихме семейството в Младежкия център, където има стаи“, обясни градоначалникът и допълни, че родителтие и двете им деца ще получат общинско жилище, докато проблемът им се разреши.

 

 

Глас БГ

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024