Коментари

Президент Радев, кога ще си съберете полите? Не адвокатствам на Борисов и Мутафчийски – те са това, което вие не сте

Президент Радев, кога ще си съберете полите? Не адвокатствам на Борисов и Мутафчийски – те са това, което вие не сте

Беновска
Дядо ми, народен учител, виртуозен цигулар, концерт майстор и мъдър човек имаше един израз, когато някой се държеше безсрамно: „Събери си полите !“
Интелигентният човек разбира метафората. Надявам се и вие, президент Радев, да чувате „щрайха“ на възмущението, което предизвикахте – за пореден път – с вашето изявление да излезем на бунт на улицата. Казвам „изявление“, защото , отново за пореден път, не позволихте въпроси, а се врътнахте на пети и изчезнахте в дебрите на президентската си крепост.
Не адвокатствам на премиера Борисов – той е достатъчно голям. Не адвокатствам и на генерал Мутафчийски – той също не е малък. Борисов и Мутафчийски, освен всичко което са – а вие, Радев, не сте – са и генерали, като вас.
Като избирател имам въпрос към вас, президент Радев. И, вярвам, че ще бъдете мъж и няма да се скриете под полите на жена си. И ще отговорите.
Ако не сте съгласен, Радев, с мерките на Борсов срещу коронавируса, какви мерки предлагате? И, ако имате по-ефективен План Как Хората в България да се запазят от Смъртта на коронавируса и как да не Умре и Икономиката, Можете ли да го Осъществите?
Та, въпросът ми е познат: Президент Радев, на какво основание Искате , но и Можете ли да управлявате България, за да оцелеем от коронавируса?
И, за сте сигурен, президент Радев, че няма нищо лично във въпросите ми към вас, ще си позволя да изразя съболезнования на вас и майка ви за загубата на татко ви. За съжаление, от личен опит, знам, че тази болка не преболява…
И ще се опитам да вдъхна малко кураж, доброта и сила на хората.
Както е добре известно . Политиката променя света бързо , но нетрайно. Изкуството въздейства бавно, но за дълго остава в сърцата и душите. За това, ние, заедно – поетът Александър Петров, композиторът Константин Марков и екипът на „Беновска пита“ – създадохме песента „Денят“.
Защото вярваме, че ще оживеем и ще станем по-добри след това изпитание. И ще дойде денят, в който ще свалим маските :
„Това е, може би, деня –
да почнем отначало…
Да се събудим в този миг…
Във времето заспало…“
Аз съм Беновска. И питам.
Канал 3

Коментари

More in Коментари

мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024
велизар1-750x430

Трети март и трите национални телевизии: Как драмата стана комедия, а подвигът – падение

март 5, 2024
960x540

Много обичаме да ревем на чужди гробища…

март 1, 2024
75573_0262194a5e4fdb0d96016606c7b924ce

Пеевски отсече: „всичко свърши Христо, приятелю мой“! Без ДПС наистина всичко за наглите Кирчо, Христо и Лена приключва!

февруари 22, 2024