Русия

Путин: Всички в Русия са станали вирусолози

Путин: Всички в Русия са станали вирусолози

putincropped
Руският президент Владимир Путин се пошегува, че всички в Руската федерация са станали вирусолози заради коронавируса, но подчерта, че мнението на истинските експерти в борбата с инфекцията е важно.

„Днес много бих искал да чуя мнението на специалисти. Ето защо, на първо място, ще дам думата на нашите колеги, специалисти в областта на вирусологията. Сега всички ние ставаме вирусолози, според мен цялата страна е от вирусолози. Но мнението на истинските специалисти е изключително важно, защото ние, нашите действия, имам предвид действията на властите на всички нива, се основават на мнението на онези хора, които са посветили целия си живот на сложна и много важна, отговорна работа „, каза той по време на среща за ситуацията с коронавирусната инфекция и мерките за нейното предотвратяване, която се излъчваше по телевизионния канал „Русия 24“.

 

Пикът на коронавирусната епидемия все още не е преминал, заяви още Путин. Той също призова да се взима поука от грешките на другите. „Ние следим ситуацията най-внимателно, като вземаме предвид положителния и отрицателния опит на други страни. Сега е изключително важно да се избягват грешките на другите, да се извличат поуки и да се правят изводи въз основа на позицията на медицинската и научната общност“, каза той. Всички решения трябва да са пропорционални и адекватни на заплахата от разпространението на коронавирус, заяви още руският президент.

 

„Всички наши решения трябва да са съизмерими със заплахата и съобразени със ситуацията. Основното нещо е безопасността и здравето на руските граждани“, каза Путин.

Русия

More in Русия

Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
Путин_5466076373835072534_original

Путин: Враговете на Русия не осъзнават с кого си имат работа

март 20, 2024