Коментари

Работата на Мутафчийски спокойно може да я върши и някоя нискоразрядна провинциална пиарка

Работата на Мутафчийски спокойно може да я върши и някоя нискоразрядна провинциална пиарка

big_11fa

 

 

Има ли друга такава работа като тази на Мутафчийски, в която на практика да не носиш абсолютно никаква лична и професионална отговорност?

 

 

Ако пандемията се размине в България с малко жертви, тогава той е „национален герой“, макар да е безкрайно спорно доколко това е негова заслуга, а не на други фактори. Ако (не дай Боже!) има пик на пандемията и много жертви, тогава са виновни „безотговорните граждани, които не спазват изискванията на щаба“.

 

 

Няма вариант, при който Мутафчийски да има каквато и да е лична отговорност. Все едно някой генерал когато армията му печели, да си приписва на себе си заслугата, а когато загуби, тогава да са виновни войниците, които „не са достатъчно изпълнителни и жертвоготовни“.

 

 

 

На прословутите пресконференции рецитира основно неща от информационния и новинарски поток, които са достъпни за всеки с интернет. А на моменти пробутва и откровени фалшиви новини, като тази за „повторното заразяване от коронавируса“ (това нещо циркулираше в туитър, а после беше опровергано).

 

 

Така наречените мерки, които предлага, са сляп копи-пейст на аналогичните в други държави. Без никакво творчество, избирайки мерки, които могат най-лесно и по фатмашки да бъдат прилагани – с обикновена команда, а не такива, които изискват много повече работа и експертиза (масово тестване).

 

 

Като теглим чертата, работата на Мутафчийски спокойно може да я върши и някоя нискоразрядна провинциална пиарка. Да рецитира международния новинарски обмен и броя на заразените, и разбира се – да не носи отговорност за нищо и да не е виновна при никакъв сценарий и резултат, а само да обира славата.

 

Тихомир Чергов, фейсбук

 

https://www.facebook.com/tihomir.chergov?__tn__=%2CdK-R-R&eid=ARAD1_nPNTZbBF_48lFBPGJU-G5AeAjTXzAp8E-O7lrLlQc6v3_l891HBDUUw6Otr4of1Gcl8MjGL0qD&fref=mentions

Коментари

More in Коментари

hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024
КЕВО

ЗЛОВЕЩО ПОСЛУШАНИЕ

март 30, 2024