Катастрофи

Убиецът на Милен Цветков Кристиан се дрогирал на частно парти предната нощ. Приятелката му също е задържана! СНИМКИ

Убиецът на Милен Цветков Кристиан се дрогирал на частно парти предната нощ. Приятелката му също е задържана! СНИМКИ

 

big_30_4

 

22-годишният Кристиан , който в неделя уби Милен Цветков с джипа си е пушил трева, и е смъркал амфетамини на частен купон в събота вечерта, пише “24 часа”. Оттогава до фаталната катастрофа обаче са минали по-малко от 18 часа и той още е бил под въздействието на дрогата.

 

 

Четирима са вече задържаните за катастрофата, в която загина Милен Цветков. Това заяви в „Денят започва“ по БНТ репортерът Иво Никодимов.

 

 

Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, в колата е била и приятелката на шофьора на инцидента Кристиан Николов. Те са напуснали местопроизшествието веднага, след като е станала катастрофата. Тя е издирена и е задържана късно снощи, след като е отказала съдействие на разследването.

 

 

В социалните мрежи се появи и снимка на 21-годишната Симона Цветкова.

 

 

 

768x432

 

 

 

Двамата са много важни свидетели за разследването, тъй като както знаете, Кристиан е бил дрогиран. Те трябва да кажат къде са били преди Кристиан да се качи на автомобила. Дали са знаели, че той е под въздействието на наркотици, когато е седнал да управлява автомобила, защото това също може да се смята за престъпление, когато се знае, че някой е употребил наркотици и въпреки това не му попречи да управлява автомобила.

 

 

 

Георги Иванов и приятелката на шофьора на инцидента са отказали съдействие на разследването до този момент. Не е ясно защо са напуснали колата след инцидента.

Първоначалната информация беше, че само Георги е напуснал, а тя е останала. Оказа се, че и тя е напуснала.

 

 

 

Цветков е пометен от джипа на Кристиан  в събота минути преди 18 ч на кръстовището до мол “Парадайс”. Журналистът е бил сам в колата си.

 

 

 

Чакал е на

червен

светофар, а

пътните платна

не са били

натоварени

 

 

 

Преди да светне зелено обаче, засилен към кръстовището джип “Ауди Q7” буквално се нанизва в колата на Цветков.

 

 

 

От сблъсъка субаруто на журналиста изхвърча на 20 метра навътре в голямото кръстовище. Тялото му отскочило и ударил главата си в предното стъкло. Виновният шофьор е карал със скорост между 80 и 100 км/ч при позволени 30 в участъка, а на мястото няма спирачен път, показал първоначалният оглед. Автотехническа експертиза ще покаже какво е отчел километражът на луксозния джип при сблъсъка.

 

 

Полицаи правят оглед в колата на Милен Цветков след катастрофата.

 

 

 

Полицаи правят оглед в колата на Милен Цветков след катастрофата.

След сигнала на спешния тел. 112 първи на мястото пристигат полицаите. Тогава Милен Цветков е в шок, но още жив.

 

 

Случайни

минувачи го

измъкнали от

колата и му

извадили езика

от гърлото

Линейката идва по-късно. Журналистът умира в колата на Спешна помощ на път за “Пирогов”.

 

 

Шофьорът на джипа Кристиан Николов е невредим. Возил е в колата гаджето си и друг младеж – Георги Иванов, син на депутата ог ГЕРБ Лъчезар Иванов. Той и момичето си тръгнали след кратко суетене около катастрофата. Кристиан останал на място. Още там полицаите го тествали за алкохол и наркотици. Пробата за дрога е положителна. В слюнката му имало следи от марихуана и амфетамини. Младият шофьор е отведен в ареста на 4-о районно управление. Там с негово съгласие му е взета и кръвна проба, която доказва наличието на двете дроги, под влиянието на които е бил зад волана.

 

 

 

В понеделник Софийската градска прокуратура го обвини за смъртта на журналиста и бе отведен в ареста на бул. “Г. М. Димитров”.

 

В същото време

за разпит в

полицията се

появи и Георги

Иванов,

 

 

 

който е един от важните свидетели на инцидента. След него в дирекцията на столичната полиция отиде за разпит и майката на Кристиан Десислава Пешева, придружавана от адвокат.

 

 

 

Милен Цветков

Милен Цветков

 

 

 

 

Джипът “Ауди Q7” е собственост на нейната фирма “Десислава Пешева Комерс” ЕТ. Според разследването тя е предоставила мощната кола на сина си, за да я ползва. Във вторник ще ѝ бъде повдигнато обвинение като съпричастна към престъплението.

 

 

 

 

До редакционното приключване на броя приятелката на младежда, убил Цветков, не беше повикана, за да я разпитат като свидетел, както това се случи със сина на Лъчезар Иванов. Наследникът на депутата също е оставен в ареста, защото е напуснал местопрестъплението.

 

 

 

22-годишният

Кристиан

е студент

в Берлин

 

 

 

Там учи и сестра му. Прибрал се в родината заради епидемията. Младежът няма участие в бизнеса на майка си и на Миню Стайков. В София живее при майка си Десислава, която е разведена с баща му Асен.

 

 

 

 

Кристиан Николов е шофирал фирмения джип, когато е в България, научи още “24 часа”. Видеоклип в ютюб разкрива как същият автомобил минава на червен светофар и през януари т.г. Тогава аудито се движи по бул. “Александър Стамболийски”, недалеч от Столичната дирекция на вътрешните работи. Любител заснема нарушители, които минават на забранената светлина, и един от тях е същият джип с номер СА 2772 МХ. Тогава той се движи с доста по-ниска скорост от тази, с която е ударена колата на Милен Цветков. В МВР са гледали клипа, но не се знае кой е зад волана му тогава.

 

 

 

 

Аудито, с което Кристиан се удря в субаруто на Милен Цветков, също ще бъде обект на разследването на прокуратурата. На Икономическа полиция е възложена проверка с какви пари е купен, за какво е ползван и от кого.

 

 

 

 

Фирмата “Десислава Пешева Комерс” ЕТ се занимава с отглеждане на лозя и е бенефициент по Програмата за развитие на селските райони със субсидия от половин милион лева. Разследващите ще проверяват дали фирменият джип всъщност е ползван за дейността на едноличния търговец, или за лични нужди на семейството. Според закон, който беше приет през 2018 г., фирмите трябва да плащат данък, ако имуществото им, за което си приспадат ДДС, е ползвано и за лични цели.

 

24 часа, Блиц

 

24chasa.bg

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023