ОБЩЕСТВО

Фейсбук зове: 30 април – ден на гняв в памет на Милен Цветков

Фейсбук зове: 30 април – ден на гняв в памет на Милен Цветков

99c522938fc720c631fd4e2c2e1ce3ed

 

 

Граждани се организират чрез фейсбук на протест в памет на убития на пътя журналист Милен Цветков, пише Lupa.bg. Акцията е планирана да се проведе в 12 часа на 30 април – в деня когато Софийски апелативен съд ще разглежда мярката за неотклонение на 22-годишния друсан шофьор-убиец Кристиан Николов.

 

 

 

 

Граждани призовават този ден да се превърне в ден на гняв срещу системата, която мачка и насърчават хората да излязат на протест в цялата страна пред съдилищата, като спазват всички противоепидемични мерки – носят маски и стоят на 4 метра разстояние. 

 

 

„30 април ден на гняв срещу системата, която мачка! На 30 април 12:00 всички пред съдилищата на всеки град. Сбор в подкрепа на справедливо съдебно решение в памет на човека Милен Цветков!  Всички с маски и на 4-ри метра разстояние!“, гласи призивът, публикуван във фейсбук групата  „Справедлив съд за смъртта на Милен Цветков“. За целта в социалната мрежа има и специално организирано събитие.

 

 

 

 

 
„На 30.04.2020 г. Софийски апелативен съд ще заседава по делото за убийството на журналиста Милен Цветков. Адвокатът на убиеца ще обжалва решението за наложената мярка „задържане под стража“, както и обвинението в предумишлено убийство. Ние, българските граждани, искаме справедлив процес и адекватно наказание за тази смърт, причинена от надрусан хлапак.

 

 

Призоваваме всички хора, във всеки град в България, да отидат на 30 април в 12:00 часа пред сградите на съдилищата в техните градове и с присъствието си да заявим, че няма да позволим още един убиец да излезе на свобода и да бъде оневинен или присъдата му да е „отбиване на номера“.

 

 

 

В населените места, където няма сграда на Съдебната власт, подкрепата може да се осъществи пред сградата на полицейско управление или община, на площад или друго обществено място. Важно е да се съберем и ясно да заявим, че справедливост трябва да има и съдебната система е длъжна да си свърши работата обективно, а не да бъде корумпирана и отсъждането й да бъде субективно!

 

 

 

 

Предвид извънредното положение в страната, призоваваме всички в деня на събитието да бъдат с предпазни маски и да спазват дистанция един от друг.

 

 

 

 

 

Все още не е ясно, в колко часа ще бъде делото, а часът може да бъде обявен в същия ден. За това организираме събитието в символичен час – 12:00. Очакваме ви на 30 април в 12:00 часа заедно да поискаме справедливост в памет на Милен Цветков! Всички с маски и на 4-ри метра разстояние!“, гласи призивът във фейсбук за справедлив процес.

 

Лупа БГ

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024