Европа

Швеция продължава с либералния подход към коронавируса. Какво ще стане, ако се справи по-добре от останалите?

Швеция продължава с либералния подход към коронавируса. Какво ще стане, ако се справи по-добре от останалите?

 

big_158617699825621

 

 

При пълна свобода починалите от коронавирус в Швеция са много по-малко

А какво ще стане, ако Швеция се справи по-добре от държавите, поставили народа си под строга карантина?

 

 

 

В тази всеобща парализа на планетарно ниво все повече специалисти и обикновени хора започват да следят какво точно става в Швеция. Там също има регистрирани заразени от коронавирус, има и починали.

 

 

Но за разлика от повечето държави, които поставиха на „колене“ и народите си, и стопанския живот, шведските власти постъпиха по коренно противоположен начин.

 

 

 

Повече съмненията, споделени публично, че тези извънредни мерки – на затварянето на хората по домовете, на спирането на работа на цели икономически отрасли, са НЕСЪРАЗМЕРНИ с реалната опасност.

 
В Швеция сега животът си тече по обичайния начин. Работят заведенията, училищата, търговските обекти, баровете, офисите. Единственото ограничение е в закрити зали да не се събират повече от 500 човека.

 

 

 

Към настоящия момент в тази скандинавска държава от коронвирус са починали 33 човека на 1 милион души. Във Франция са 83, в Италия 230, в Великобритания 43, в Нидерландия 78 на милион. В САЩ починалите са 18 човека на милион души.Но там епидемията започна по-късно и вероятно случаите ще се увеличават. (Вижте първоизточника на този анализ ТУК.)

 

 

 

 

Вече има и съмнения за коректността на статистиката на починалите от коронавирус, защото самата практика показва това. Например, ако човек е болен от рак в терминален стадий, но се зарази и от корона вирус и умре. От какво всъщност е починал – от коронавирус или от рак? В смъртните актове обаче се пише – коронавирус.

 

 

 

Или пострадал тежко в пътнотранспортно произшествие мъж почива. Също има коронавирус, но от него ли си е отишъл или от несъвместимите с живота тежки травми? А в Северна Ирландия за жертви на коронавирус се броят и лица, починали 28 дни след като са дали първи положителен резултат, независимо дали вирусът е бил причина за смъртта.

 

 

 

Варианти за изкривяване на тази статистика има много.

Но не и в Швеция се раздува статистиката.

 

 

Здравеопазването в страната изисква установяване на истинската причина за смъртта. Нека не забравяме, че преди още да се пръкне този нов коронавирус, всеки ден, всяка секунда някой някъде умира.

 

 

 

А какво ще стане, ако Швеция се справи по-добре от държавите, поставили народа си под строга карантина?

 

 

 

Ако накрая излезе, че и другите страни са могли да се справят с заразата без да разрушават цели сектори от икономиката си, без да наливат милиони във фондовете по безработица, без драконовските мерки, ограничаващи гражданските свободи?

 

 

 

Вече има съмнения, че тази тъжна статистика е раздута. Но дори и раздута пак не е убедителен аргумент за императивно наложената всеобща парализа.

 

 

 

В Швеция при почти обичайната свобода и начин на живот, броят на починалите от коронавирус спрямо броя на населението е по-малък, отколкото на други места по света.

 

 

 

Според анализа: „Роля в раздуването на тази невиждана планетарна истерия има и Световната здравна организация. В разпространената от нея на 25 март 2020 г.своя нова методика тя препоръчва да се счита за официална причина за смъртта КОВИД 19 дори, когато тестовете за наличие на вирус са отрицателни. Този подход наистина е удивителен. Иначе казано болниците дори без медицинско потвърждение могат да определят като причина за смъртта коронавируса. Така излиза, че истерията, свързана с коронавируса, се раздухва преднамерено.“

 

 

 

 

Може би е рано още за категорични изводи. Но отсега е ясно, че Швеция като лакмус ще ни покаже истината. Ако тази скандинавска страна покаже и докаже, че вирусното плашило е изфабрикувана лъжа, то правителствата, предприели строги мерки, да се стягат: чакат ги много по-големи неприятности, когато възмущението на народите изригне.

Източник  Паралел 42

 

/КРОСС/, Паралел 24

Европа

More in Европа

борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024
урсула фон

Икономиката на ЕС минава на военен режим заради „заплахата от Русия“

март 21, 2024
Image_17388245_40_0

Макрон: Ако Русия спечели войната срещу Украйна, „авторитетът на Европа ще бъде сведен до нула“

март 15, 2024
IMAGE_15742539_40_0

В Германия започва разследване: Записът на немски офицери за удари по Кримския мост с ракети „Таурус“ е автентичен

март 2, 2024
epa06737904 A car drives on the Krymsky (Crimean) Bridge over the Kerch Strait 15 May 2018, prior to its opening ceremony. The 19-kilometers-long road-and-rail bridge connects the Crimean peninsula,  annexed by Russia from Ukraine in March 2014, with the Taman Peninsula of the Russian mainland. Public transport and automobiles traffic on Crimean Bridge will be launched in early hours of 16 May 2018.  EPA/ALEXANDER NEMENOV / POOL

Скандал: Германия планира да участва в терористичен акт срещу Кримския мост с ракети „Таурус“ / СТЕНОГРАМА

март 1, 2024