СВЯТ

WSJ: Тайна група от учени и милиардери работи върху проект „Манхатън“ за спиране на Covid-19

WSJ: Тайна група от учени и милиардери работи върху проект „Манхатън“ за спиране на Covid-19

big_1357

 

 

 

Тайна група от учени и милиардери работи върху проект „Манхатън“ за спиране на коронавируса. Те подготвят най-обещаващото проучване на пандемията и откритията ще бъдат предадени на политиците и Белия дом, пише „Уолстрийт джърнъл“.

 

 

 

 
Дузина американски топ учени, милиардери и индустриални титани обявиха, че имат отговора за справяне с пандемията от коранавирус и са открили задна врата за предоставяне на плана им на Белия дом.

 

 

 
Групата е ръководена от 33-годишния лекар Том Кейхил, който живее далеч от обществения поглед в нает едностаен апартамент в Бостън. Притежава само един костюм, но има достатъчно връзки да влияе върху правителствените решения във войната срещу Covid-19.

 

 

 

Тези учени и техните поддръжници описват работата си за еквивалент на тайния проект „Манхатън“ по време на Втората световна война, когато топ учени в САЩ разработват атомната бомба. Този път екипът търси нестандартни решения в борбата с коронавируса. Те се наричат „Учените за спиране на Covid-19“. В групата влизат химици и биолози, имунобиолог, невробиолог, хронобиолог, онколог, гастроентеролог, епидемиолог и ядрен учен.

 

 

От учените в центъра на проекта е биологът Майкъл Росбаш, носител на Нобеловата награда за 2017 г., който коментира, че „няма съмнение, че аз съм най-малко квалифицираният“.
За тази група не се е съобщавало преди.

 

 

 

Групата е подготвила конфиденциален документ от 17 страници, в който се призовава за редица нестандартни методи срещу вируса. Една голяма идея е да се лекуват пациентите със силни лекарства, които преди са били използвани против ебола, но с по-големи дози в сравнение с преди.

 

 

 

Администрацията по храните и лекарствата и Департаментът по въпросите на ветераните вече приложиха конкретни препоръки, такива като премахване на някои регулации за производство и изисквания за специфични лекарства против коронавирус.

 

 

 

 

 

Директорът на Националните институти по здравеопазване Франсис Колинис е коментирал този месец, че се е съгласил на повечето препоръки в документа, според документи, разгледани от изданието и източници. Докладът на учените е предоставен на членове на правителството и на вицепремиера Майк Пенс, който ръководи щаба за борба с коронавирус.

 

 

 

Основният актив на доктор Кейхил са връзките му чрез инвеститорската му фирма. Те включват такива като милиардерите Питър Тийл, Джим Палота и Майкъл Милкън – финансисти, които му осигуриха легитимност за свързване с американското правителство в разгара на кризата. Кейхил и групата му често съветват Ник Айерс, дългогодишен съветник на Пенс.

 

 

 

Никой от групата не работи за пари. Те са мотивирани от шанса да прибавят връзките и експертизата си за целите на борбата с коронавируса. Те признават, че могат да се провалят, но ако успеят, това може да промени света. Наясно са, че много от идеите им може и да не бъдат приложени или пренебрегнати от администрацията на Доналд Тръмп.

 

 
Хидроксихлорохинът, лекарството против малария, което Тръмп насърчаваше да се използва, но Администрацията по храните и лекарствата предупреди, че уврежда сърцето, се отхвърля от екипа от учени и само се споменава в доклада. Учените също не гледат с добро око на тестовете за антитела, които могат да позволят на хората да се върнат на работа, ако резултатите показват, че са се възстановили от вируса.

 

 

 

Сред препоръките са федералното правителство да закупи и да пробва различни лекарства, чиято ефективност все още не е доказана. Да се съкрати времето за клиничен преглед на нови лекарства до седмица вместо 9 месеца или година. Екипът настоява да се позволи на ветерани с коронавирус да участват в съществуващите изследвания за рак на простатата, за да се пробват лекарства срещу вируса.

 

 

 

Техният план е от четири фази – тестване на лекарства, антитела терапии, ваксини и последната е свързана с отварянето на САЩ. Сред предложенията за последната фаза са тестове в края на работния ден, така че резултатите да са готови до сутринта. Предлагат мобилно приложение, което да изисква от американците да потвърждават всеки ден дали имат симптоми.

 

Нюз БГ

loading...
СВЯТ

More in СВЯТ

ss

Внезапно почина от инфаркт Джулието Киеза, който преди дни заяви, че „ни готвят един нов свят“!

април 27, 2020
skandal-v-avstria-sled-pravitelstveno-zasedanie-za-covid-19--1

Огромен скандал разтресе Австрия! Властта умишлено всявала паника заради Covid-19

април 27, 2020
trumpdonald_042320upi4_lead-980x500

Стотици американци послушаха Тръмп и пиха дезинфектант и белина в борбата с COVID-19

април 27, 2020
trump

Тръмп: Брифингите за коронавируса са загуба на време

април 26, 2020
862a4262a861d256964ad27de75ebe7c

Добри новини: Заразата отстъпва, силен спад на починалите от COVID-19 в цяла Европа

април 26, 2020
1004359595

ЕС забранява на Русия да призовава мъже от Крим в армията

април 26, 2020