ОБЩЕСТВО

Д-р Трифон Вълков: Ако извънредното положение продължи, можем да се влачим така до плюс безкрайност

Д-р Трифон Вълков: Ако извънредното положение продължи, можем да се влачим така до плюс безкрайност

 

big_134

 

 

Инфекциите могат да са въздушно–капкови, предавани по полов път, по механизма на външни покривки и комплексно предаване. Последното касае коронавирусната инфекция, коментира във вечерното шоу на Слави Трифонов лекарят по инфекциозни болести д-р Трифон Вълков.

 

 
„Коронавирусната инфекция се предава с множествен механизъм, но прилича на въздушо–капковите инфекции, прилича на грипа.

Има маски, които човек трябва да носи 15 минути, има и такива за по 12 часа. Лекарите имат маски за по един час и после трябва да ги сменят. Не ни казаха какви маски да носим, защото не могат да осигурят такива бързо и масово.

 

 

 

Този вирус има индекс R0 – 3, при морбили е 15 – един може да зарази трима или 15 човека.

Маскитеq които масово се носят, не са подходящи. Една маска става опасна за самия човек след известно време. Ние имаме огромен брой бактерии в устната кухина и издишвайки, ги вдишваме отново.

 

 

 

СЗО на няколко пъти направи грандиозни гафове.

Тази блокада на София беше малко след дъжд качулка.

 

 

 

Хората се убедиха, че ножът е дървен, че адът няма да слезе на земята, то няма е сега и коронавирусът няма да е причина за това. Ако ние продължаваме да сме в това извънредно положение, можем да се влачим с по 20 – 50 нови заболели на ден до плюс безкрайност. Може да се движим в парабола.

 

 

В есенно-зимните месеци може да има пик, но няма да е като сега дори в Западна Европа. Вирусоносителите ще са си такива независимо от всичко. Този вирус ще обиколи земното кълбо и всички ще се срещнат с него. Между 80 % изобщо няма да разберат, че са се срещнали. 14-15 % ще са с тежки оплаквания, а някакъв процент ще оформи смъртността.

 

 

Препоръките са най-възрастните хора, такива с придрижаващи заболявания, по възможност да си стоят вкъщи, да не контактуват много с други. Трябва да има оформяне на широкомащабни мерки в болниците, които би трябвало да поемат заразени, защото това ще се наложи. Глупаво е да ограничаваме училищата и детските градини. Да спираме младите да излизат е лишено от медицински смисъл“, завърши докторът.

 

 

„Сложно ли беше да не затваряме икономически държавата?! …Сега псувам наум. Защото ако го направя на глас и стигне до СЕМ, няма да добре“, обобщи Слави Трифонов.

loading...
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

964845

Нова трагедия на пътя: Двама братя загинаха в Мерцедес при зверска катастрофа край Карлово

май 8, 2020
ne-znam-za-koronavirus-no-na-sledvashtia-brifing-borisov-ima-da-otgovara-na-baa-vaprosi-1

Не знам за коронавирус, но на следващия брифинг Борисов има да отговаря на бая други въпроси

май 8, 2020
Screenshot_14

Жени Калканджиева: Криза е и нямам и пари. Тачо е осъден на 5000 лв. гаранция и 2000 лв. адвокат. Ние сме просто истински хора и когато полудеем, полудяваме

май 8, 2020
18b0860a2e274afa9d11367a6601eb95

Търговци от моловете излязоха на протест: Наемите си вървят, а нямаме право да работим! СНИМКИ

май 8, 2020
2111372386

„Тече, всичко тече…“ – спомен за бате Асен

май 8, 2020
phpdjhvgx_800x_

Данаил Кирилов: По време на извънредното положение не се усети съществено ограничаване на правата

май 8, 2020