ОБЩЕСТВО

Кунчев отвори дума за чипирането и протестите срещу задължителните ваксини

Кунчев отвори дума за чипирането и протестите срещу задължителните ваксини

 

big_170d

 

 

Д-р Ангел Кунчев, който тази сутрин представи последните данни на щаба за заразата у нас, се обърна и към хората, които според него разпространяват конспиративни теории в социалните мрежи.  

 

 

 

„Огромната част от българите разбраха сериозността на проблема и реагираха точно. Да бъдем в трите най-успешни страни в Европа е огромно постижение. Следя много внимателно всичко, което се случва, особено в социалните мрежи.

 

 

 

 

Не разбирам хора, които при 4 милиона заразени страни, с множество починали в доста по-развити страни от нас, да твърдят, че няма зараза. Както и тези, които коментират, че ще бъдат чипирани. Ако не беше смехотворно, щеше да е много сериозно“, каза д-р Кунчев.

 

 

 

Той добави също така, че не е нормално и да се протестира срещу несъществуваща ваксина.

„Ваксина в света още няма и не разбирам защо протестират срещу нея“, заяви той.

 

 

На пръв поглед броят на заразените медицински лица изглежда немалък, но като погледнем цялата картина, това е съпоставимо с другите страни. Средният процент е 13%, а ние сме под него.

 

 

 

 

„Когато работиш интензивно, няма как да не се създава риск за заразяване, дори при твърдо спазване на правилата. Дори да се спазват всички условия, вие можете да предотвратите 30% от вирусните инфекции, а останалите 70% не“, обясни той.

 

 

 

 

„На среща в петък с шефовете на болници стигнахме до решението да оставим 7-8 болници в София, които да работят основно със заразени от коронавирус и останалите да бъдат освободени, а не да лекуват по 1-2 болни от коронавирус, за да имат възможност интензивно да работят с другите пациенти. Призовавам хората, които са отлагали планови операции и търсене на медицинска помощ, вече да не се притесняват и да отидат на лекар“, каза експертът.

 

 

 

Той допълни, че във всички големи болници пациентите с К-19 вече са в отделни сгради, а в останали отделения има възможност за извършване на всякакви прегледи и медицински процедури без да има опасност за хората да се заразят с коронавирус.

 

 

 

 

„Имаше известни вълнения в прилагането на мерките. Ние продължаваме да даваме указания какво да се прави. Понякога се предприемат мерки Масовото затваряне, например на квартали, не винаги е приемливо. Вирусът продължава да циркулира в затворения квартал. По-добре е да се работи на фамилия, район, къща, за да се избегнат много неприятности“, допълни д-р Кунчев.

 

 

 

 

„Надявам се до края на месеца да премахнем граничния контрол между България, Румъния, Гърция и Сърбия. Ние да започнем регионално и по някое време през юни това да стане решение на ЕС и да се завърти наново колелото на икономиката. Днес в 10:30 ще се проведе среща на министрите, които имат отношение в тази сфера. Ще се обсъдят стъпките за отварянето на детски градини и ясли и на какви условия ще отговарят, за да стартира и този процес“, заключи д-р Кунчев.

loading...
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

fecf8e5f53cffebd3e1c4dd6f9051e28

Последни данни за коронавируса у нас към 8 часа на 19 май: Вижда ли се краят на епидемията?

май 19, 2020
big_2838

С голям зор изгасили пожара в къщата на Доган, той е бил вътре, искал да почерпи пожарникарите

май 18, 2020
kraiat-koronavirust-shte-e-prez-yuni-283

Мангъров с последна прогноза: Краят на коронавируса ще е през юни, епидемията приключва

май 18, 2020
158974018712105

Известен наш бизнесмен продава имение в Созопол с водопад, скали и остров за 3 млн. евро! СНИМКИ

май 18, 2020
1125fd86d0d397a613966dfb244f66c9

Горанов изпадна в амнезия за есемесите с Божков: Нямам спомен точно за тази комуникация

май 18, 2020
Домусчиев

Пуснаха ли Домусчиев по пързалката и кой е следващият?

май 18, 2020