ОБЩЕСТВО

Абитуриенти нарушиха всякакви правила. Полицаи ги охраняваха, но никой не се намеси! ВИДЕО

Абитуриенти нарушиха всякакви правила. Полицаи ги охраняваха, но никой не се намеси! ВИДЕО

maxresdefault

 

 

 

 

Абитуриентите от различни училища в Русе нарушиха всички правила, наложени в извънредната епидемична обстановка, и направиха свое шоу в центъра на града, предава Русе Медиа.

 

 

 

 

Организирани в социалната мрежа, бъдещите зрелостници се събраха в 11 часа на Ларгото пред операта, за да заявят желанието си да имат своя момент с балове и тържествено изпращане.

 

 

 

Младежите викаха имената на училищата си, брояха до 12, надуваха свирки и вувузели, прегръщаха се и си правиха снимки. После направиха и шумно шествие из града.

 

 

 

 

 

По време на цялото събитие те бяха охранявани от полицейски служители, които обаче по никакъв начин не се намесиха да им припомнят за спазването на мерките – носене на маски при събиране на повече хора, забрана за струпване на групи, спазване на дистанция. Пред операта голяма част от абитуриентите пристигнаха като на бал с луксозни автомобили, а полицията имаше ангажимент те да не паркират пред църквата.

 

 

 

Директорите на училища са били информирани предварително за намеренията на възпитаниците си и са ги предупредили, че това не е по правилата. Още повече, че в момента здравното и образователното министерство подготвят тържественото изпращане на зрелостниците, въпреки наложените извънредни мерки, и абитуриентите ще имат своя миг в училище.

 

 

 

 

Тревожното е, че предстоят матури и ако в следващите две седмици се появи положителен случай при някой от учениците, това може да създаде огромен проблем за провеждането на зрелостните изпити предвид поставянето под карантина на всички контактни лица.

 

 

 

 

 

 

Дунав мост

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

свещ

Тъжна вест: Отиде си голям български поет! СНИМКА

март 29, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024