Криминално

Арестуваха нападателя на 75-годишната жена от Ценово, оказа се 36-годишен, имал е симпатии към нея

Арестуваха нападателя на 75-годишната жена от Ценово, оказа се 36-годишен, имал е симпатии към нея

8bb842b57e9d4aee9aa46b24d9a3bec2

 

 

Прокуратурата излезе с нови разкрития около тежкото престъпление в селото, при което 75-годишна жена беше насилена и ограбена

 

 

 

Извършителят на нападението е на 36 години и е освидетелстван с ТЕЛК за умствена изостаналост. По думите му той не е нападнал жената, а между тях е имало симпатия. Тя се зародила в църквата, която двамата са посещавали.

 

 

 

 

„С пострадалата от престъплението работиха психолози от Центъра за психично здраве в Русе. Извършителят на деянието е проникнал в пристройката на къщата, в която жената е нощувала. Преди това е развил бушона за осветлението от електрическото табло. Тя е била на тъмно, а той е бил облечен с тъмни дрехи и качулка на главата. Обвиняемият признава действията по трите обвинения, които са предявени. Единственото, което отрича на този етап, е упражнената от негова страна присъда“, обясни окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

 

 

 

 

Засега 36-годишният мъж е задържан за 72 часа с прокурорско постановление.

 

 

Престъплението срещу 75-годишната жена от Ценово, която бе изнасилена на 20 май вечерта, е било провокирано изцяло от сексуални подбуди.

 

 

Това съобщи на пресконференция по-късно днес окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. Последвалият грабеж на сумата от 60 лв. не е бил основната цел на извършителя. За изнасилването е задържан 36-годишен мъж от селото, който признал действията си, но е отрекъл да е упражнил принуда. Мъжът е с ТЕЛК за психично заболяване – умствена изостаналост.

 

 

 

Назначена е психиатрична експертиза, която да установи дали е бил вменяем при извършване на престъплението и може ли да носи наказателна отговорност. От прокуратурата вчера са му повдигнали обвинения и той е задържан за срок от 72 часа. Мъжът няма криминална регистрация и не е известен на органите на реда, предаде Русе Медиа.

 

 

 

Прокуратурата заедно с ОД на МВР са установили, че престъплението не е било планирано предварително.

 

Първоначално са били разпитани всички, които са свързани със сексуални престъпления, след което е бил разширен кръгът. Впоследствие пострадалата е изразила съмнение, че е възможно извършителят да е човек от църквата, която е посещавала в частен дом в Ценово. Чрез описанието полицията е стигнала накрая до 36-годишния мъж.

 

 

Той е изпитвал симпатии към жертвата, с която са посещавали заедно църквата и са имали отношения, обясни началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ главен инспектор Петър Ванев. Органите на реда са категорични, че става дума за личен мотив, и успокоиха притеснените възрастни хора от Ценово.

 

 

 

„Причината тази жена да е била жертва е лично отношение на извършителя към нея, т.е. той е имал отношения с нея, затова е набелязал нея. Няма риск, не е избирал други жертви, не е търсил други жертви и в никакъв случай не е била причината грабеж“, обясни още гл. инспектор Ванев.

 

 

 

„Решението за отнемането на парите е по-скоро един спонтанен акт и е взет на място, а не става въпрос за човек, който разбива жилища и влиза в домовете на възрастни хора, за да извършва грабежи“, коментира и окръжният прокурор.

На 36-годишния мъж ще бъдат повдигнати обвинения за изнасилване, противозаконно влизане в жилище и грабеж на пари.

 

 

Дунав мост

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024