Политика

Борисов издаде грандиозен скандал между ген. Мутафчийски и доц. Ангел Кунчев

Борисов издаде грандиозен скандал между ген. Мутафчийски и доц. Ангел Кунчев

big_1056

 

 

 

Бойко Борисов се ядоса на репортерски въпрос по време на извънредния брифинг в Министерски съвет. Той бе запитан има ли напрежение между него и ген. Венцислав Мутафчийски:

 

 

 

 

„Какво напрежение да има между мен и него – той е шеф на болница, аз съм премиер. Второ – ние от 20 години сме приятели. Говорим по 10 пъти на ден. За какво напрежение ме питате?“, поде той.

 

 

 

 

„Сякаш да ви питам аз има ли напрежение между теб и ледения полюс? Какво общо има. Така се подронва работата и доверието в правителството и щаба“, каза той.

 

 

 

Борисов заяви, че скандали има всъщност между ген. Венцислав Мутафчийски и доц. д-р Ангел Кунчев. Причината е, че шефът на ВМА иска мерките да останат, а националният главен здравен инспектор иска облекчение на тях:

 

 

 

„Кунчев иска да се разхлаби още положението и да се махнат РЗИ-тата по границите и КПП-тата. Те един час се караха двамата.

 

 

 

Затова събирам правителството и ще преценим кое ще даде малко приходи в хазната. Ако освободим спорта на открито, шофьорските книжки – това със сигурност ще го пуснем, то не би застрашило здравето на хората“, каза той.

 

 

 

 

„Горанов настоява да пуснем на открито ресторанти и кафенета по улиците. През маса, с маса по двама, семейство на маса. Затова в събота и неделя всички го работят“, заяви премиерът.

 

 

„Има безделници, които няма какво да правят и само си пишат и ме провокират, а аз им се връзвам, а вие ме провокирате“, заяви Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

Националният оперативен щаб и правителството днес ще обсъждат стратегията за отпускането на мерките у нас през следващите седмици.

 

 

 

 

Заседанието ще бъде в 10:00 часа, като след това ще бъдат оповестени мерките, заяви премиерът Бойко Борисов. Той каза че днес със сигурност ще бъде дадена зелена светлина за работа на шофьорските школи, допълва Трафик нюз.

 

 

 

Обсъждат се и отварянето на заведенията на открито, като масите ще бъда през определено разстояние.

 

 

 

„Нито една от тези мерки не е направена случайно. Каква карантината карате в София. Парковете ли, улиците ли са празни?  Не съм си позволил чужд труд да  препиша за моя заслуга. Събрал съм най-добрите експерти, дори назначих  опозиционен съвет. Мангъров през ден го чувам – пише ми есемеси  – „ Браво, бъди смел, продължавай да разхлабваш мерките”. Използваме цялата палитра на знаещи хора, те не се обичат,  но искам да чувам и двете страни.”, каза още премиерът.

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024