ОБЩЕСТВО

Държавните бензиностанции отварят до 2 години

Държавните бензиностанции отварят до 2 години

 

bf200dedd192e64f97ca597f5e2bdf4c

 

 

В момента се готви проектозаконът за държавни бензиностанции, чиято цел е да регулира някои неща по отношение на количествата и резервите. Много партньори от бизнеса и синдикатите подкрепиха тази мярка, от КРИБ също я подкрепиха, знаете.

 

 

 

 

Но искам още сега да уточня, че всичко ще бъде при ясни пазарни правила. Такова мнение изказа в студиото на “Офанзива“ по Канал 3 икономическият министър Емил Караниколов по повод предложението на финансовото министерство за създаването на предприятието “Държавна петролна компания“.

 

 

 

По думите му бензиностанциите първоначално ще бъдат разположени в труднодостъпни райони и после в градовете, а проектът би се реализирал “след около две години“.

 

 

 

„Промяната в ДДС-то ще има както икономически, така и социален и демографски аспект. Безспорен факт е, че кризата с коронавируса удари най-силно хотелиерството и ресторантьорството. Намаляването на 9% е и начин да бъде осветен секторът, за което от бранша също ще се ангажират да се случи. Трябва да върнем доверието между потребителя и този, който предоставя услугата – доверие, което се загуби само заради кризата с коронавируса“, коментира той.

 

 

 

 

„Приоритет е българите този сезон да изберат българските курорти и тук не става въпрос само за Черноморието, но и за планините, за селския туризъм“, отговори икономическият министър на въпрос за 14-дневната карантина за всеки българин, който се завърне от почивка в чужбина.

 

 

 

 

„Българската държава спазва европейските принципи, особено в частта за свободното движение на хора и пазарите. Правителството и големите хранителни вериги не са ограничили вноса на хранителни продукти. Просто създадохме един модел, в който българските стоки на родни производители ще намират по-лесно своето място на щанда в магазина“, обясни още министър Караниколов.

 

 

 

 

Накрая той увери, че въпреки кризата няма откази за чуждестранни инвестиции у нас. ,,Към България все още има интерес“, отбеляза Емил Караниколов и допълни, че не е изключено някой ден у нас да се произвеждат електрически автомобили на световни марки, които тепърва ще навлизат на международните пазари.

 

 

Канал 3

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

ezgif-3-228be48fba

Изтече таен запис №3 на Кирил Петков: Даваме Горанов на „Магнитски“… АУДИО

май 21, 2024
пееф

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

май 21, 2024
big_122

Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев продават Първа инвестиционна банка, ясни са мераклиите да я купят

май 20, 2024
пловдивчанин

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

май 19, 2024
960x540

Музеят на сатирата в Габрово издокара Христо Иванов като тлъста куртизанка по жартиери и мазно кафе

май 18, 2024
3304fa90f521d83df63fc0ab1522882e

40% от българите не са прочели нито една книга миналата година, близо 2/3 не са ходили на театър

май 18, 2024