Политика

Завъртя се нов слух: Ето кога пада извънредното положение. Отварят моловете и махат КПП-тата до дни

Завъртя се нов слух: Ето кога пада извънредното положение. Отварят моловете и махат КПП-тата до дни

 

57b7fc27958bd05d61e680e299a939d7

 

 

Извънредното положение ще бъде отменено на 7 май, но много преди официалното обявяване ще бъдат отворени моловете и заведенията на открито, твърди Lupa.bg от свои източници. По обясними причини информацията не е потвърдена официално засега.

 

 

Ще бъдат премахнати и КПП-тата на изходите на областните градове и това вероятно също ще се случи преди отмяната на извънредното положение.

 

 

В интервю за Bulgaria ON AIR днес вицепремирът Красимир Каракачанов заяви, че след 6 май ще се преценява кои мерки ще останат в сила след като извънредното положение отпадне.

 

 

 

Властта се е притеснила, че в крайна сметка дългото стоене у дома без работа и доходи ще се окажат много по-сериозен проблем, отколкото жертвите от коронавируса.

 

 

 

Междувременно вече се събира подписка в подкрепа на ген. Мутафчийски. Журналисти искат шефът на ВМА отново да се върне на сутрешните брифинги в Министерския съвет.

 

 

Припомняме, че от днес информацията се представя под формата на съобщения от секретаря на щаба. “Въпросите, които имате, ще може да отправяте чрез ресорните пресцентрове. Мотивът за това е, че българското общество е достатъчно добре информирано за коронавируса“, огласи днес сутринта шефът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова.

 

 

 

 

Липсата на сутрешния брифинг породи слухове за остър конфликт между премиера Бойко Борисов и шефа на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

 

 

 

Вчера премиерът нареди на здравния министър да отмени задължителното носене на маски на открито, въпреки че няколко часа по-рано ген. Мутафчийски обяви, че ще настоява МВР да засили проверките и да налага повече глоби, защото хората масово са спрели да носят маски.

 

Лупа БГ

 

lupa.bg

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024