Политика

Захариева: Дори избирателите на БСП няма да са щастливи да се върнат в тоталитарния режим

Захариева: Дори избирателите на БСП няма да са щастливи да се върнат в тоталитарния режим

 

big_see

 

 

„Намираме се в тежка ситуация, но не е чак минно поле. Никой не очакваше толкова тежка криза. Координацията, планирането и солидарността са на много по-добро ниво отколкото през първите няколко дни“. С тези думи започна участието си в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

 

 

 

„Със самолета, с който върнахме българите от Франция, заминаха други, това ме учуди. Имаше държави, които първо не допускаха, после промениха решението си, като Германия. Франция обаче не е променяла решението си, цялата информация е на нашия сайт. Разбирам, че вероятно всяка година са там, но тази година нищо не е същото. Десетте души, които сега са кацнали, сигурно ще трябва и тях да прибираме. Сезонната работа във Франция не е позволена тази година, само ако имат постоянен адрес там“, сподели тя, пише Novini.bg.

 

 

 

 

„Създадохме още през март банер COVID-19 и го обновяваме на всеки три часа. Имаме и 24-часов дежурен телефон. Беше меко казано странно след като има толкова информация на сайта и по медиите, а и бяха на челно място в новините, отново заминаха. Консулът ни беше в постоянна връзка с тях, но не беше добре, че им бяха взели телефоните“, коментира министърът.

 

 

 

„Ние не допускаме нарушители и другите държави няма как да допускат компромиси. Искат ми оставката от партия, според чийто лидер демокрацията ни отне свободата, сигурно тъгуват по тоталитарния режим“, допълни Захариева.

 

 

 

 

„Декларация по повод края на Втората световна война оказва почит към жертвите ѝ, казваме и че след нея не за всички настана свобода и демокрация. Някои държави загубиха суверенитета си и бяха част от СССР. Уроците оттогава са, че по никакъв начин не може да се толерира режим с репресии и потъпкване на демокрацията. БСП не признава, че 45 години е имало тоталитарен режим в България“, заяви вицепремиерът.

 

 

 

 

„Не смятам, че дори избирателите на БСП биха били щастливи да се върнат в тоталитарния режим. Всички сме натоварени с повече тежести, отколкото в нормална ситуация. В нашата Конституция има голям недостиг на текстове, свързани с извънредното положение. Изпълнението на мерките зависи от нашата дисциплина. Надявам се да се поучим от ситуацията. Българската икономика е доста диферсифицирана и тогава много помогна“, завърши тя.

 

Канал 3

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024