Политика

Илияна Йотова: Къде отиде Мутафчийски? Той е скрит, няма го вече

Илияна Йотова: Къде отиде Мутафчийски? Той е скрит, няма го вече

 

c8e7083c1_iliana_yotova

 

 

 

Икономическата и социалната криза чукат на вратата. Мерките вече не са достатъчни и са некоординирани. Идеята е до лятото да имаме икономически план, за да знаем какво ще правим като държава в следващите месеци. Вчера излезе една статистика на Европейската комисия, която казва, че за България ще има 10.6% спад на БВП.

 

 

 

 

 

Това заяви в студиото на предаването „Тази сутрин“ по БТВ вицепрезидентът Илияна Йотова. Според нея трябва да има икономически щаб.

 

 

 

„Определено имаме нужда от повече експерти. Щабът свърши работа в първите две седмици от кризата и след това сякаш спря. Войната с невидимия враг вече е клише, а разрива между Щаба и ген. Мутафчийски е пълен. В началото имаше тенденции и анализи, а сега къде е Мутафчийски? Той е скрит, няма го вече. Тези статистики, които ни се предоставят всяка сутрин, показват, че ние не контролираме вируса“, каза вицепрезидентът.

 

 

 

„За нас важно е да се предотврати социалната и икономическа катастрофа на държавата. Нека да се постараем тази криза да мине по-меко, защото в такива условия и времето тече много по-бързо. Трябва ни нова структура, подобна на санитарния щаб, за да видим как се променя ситуацията и как може да реагираме“, допълни Йотова.

 

 

 

 

„Девет процента ДДС означава и промяна на държавния бюджет. Тук възниква въпросът имаме ли оценка дали няма да има рискове пред тези девет процента? Трябва ни координация, защото в момента едната ръка не знае какво прави другата“, изтъкна тя.

 

 

 

„От самото начало се опитвахме да дадем добри решения и предложения, но беше направено така, че президентската институция да бъде изолирана от събитията. Всяко едно наше предложение бе критикувано, злостно и обидно. След това властите предприеха онова, за което вече бе говорил държавният глава“, подчерта в заключение вицепрезидентът Илияна Йотова.

 

Епицентър, Би ти ви

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024