ОБЩЕСТВО

КПП – тата могат да отпаднат

КПП – тата могат да отпаднат

Кюстендил(21 март 2020)  Петдесет и пет досъдебни производства за нарушаване на карантината са образувани в страната, съобщи директорът на Главна дирекция "Национална полиция" /ГДНП/ главен комисар Христо Терзийски. Главният комисар започна днес от Кюстендил инспекцията на работата на изградените контролно-пропускателни пунктове, за изпълнение на предписаните в заповедта на здравния министър мерки за ограничаване на безпричинните пътувания. Четири са КПП-тата в Кюстендил, на които се извършва контрол при движението на гражданите през населените места.  Пресфото - БТА Снимка:  Елица Иванова (ЕД)

 

В декларация на Българския лекарски съюз искаме да се прецизира докога трябва да останат КПП-та между областните градове, защото движението между областите трябва да бъде възстановено.
Хората трябва да могат да отидат при възрастните си родители при спазване на социална дистанция, или на вилите си. Според нас КПП-тата могат да отпаднат.

 Това каза пред Нова телевизия д-р Гергана Николова, член на Управителния съвет на българския лекарски съюз.

 

dr_gergana_nikolova2

 

 

„Като лекари намираме, че разрешението за разходки в парковете и планините е безкрайно необходимо, за да намалим стреса и да подобрим състоянието на имунната защита.“, каза още специалистът.

 

 

 

 

 

 

„Имаше период, в който трябваше да има време да се подготви здравната система, да направим методиката и алгоритъма на работа. Тази пандемия е нещо ново, за първи път се изправяме пред нещо такова. Най-важното беше да не се получи лавина от болни, които да няма къде да бъдат настанени. Затова се взеха тези бързи и навременни мерки.

 

 

 

 

 

Този етап вече отмина, системата работи плавно и трябва да правим стъпки встрани, за да опазим освен живота и психическото здраве на хората. Ограничения трябва да има, но не трябва да бъдат толкова рестриктивни, че да потиснат психиката и имунната система на човек“, заяви д-р Николова.

 

 

 

 

 

 

„Проблемът с коронавируса не трябва да се неглижира. Ще искаме постепенно разхлабване на мерките, но хората трябва да имат съзнание, че вирусът съществува и трябва да се пазят със спазване на социална дистанция, поддържане на хигиена у дома и редовно миене на ръцете“, посочи д-р Гергана Николова.

 

 

 

 

Ще победим вируса. Животът ще продължи въпреки него, уверена е д-р Николова.

 

 

Нова, Фрог нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024