Европа

Меркел с ужасни новини за ваксината срещу COVID-19

Меркел с ужасни новини за ваксината срещу COVID-19

 

991-ratio-vaksina

 

 

Канцлерът Ангела Меркел призовава за международна солидарност на фона на пандемията на коронавируса и каза, че след като бъде разработена ваксина, тя трябва да бъде достъпна за всички.

 

 

 

 

Веднага след като има ваксина срещу коронавируса, тя трябва да бъде на разположение на всички хора, заяви германският канцлера Ангела Меркел, цитирана от ZDF.

 

 

 

Става дума за това „как разработваме за всички хора по света ваксини, лекарства и добри диагностични инструменти“, каза Меркел в седмичното си видеообръщение в събота и допълни:

 

 

„Днес все още липсват осем милиарда евро за разработването на ваксина”.

 

 

 

Канцлерът каза тези думи преди международната донорска видеоконференция за кризата с коронавируса, която ще се проведе в понеделник. Германия е един от домакините на тази конференция, на която покани Европейската комисия (ЕК) и която има за цел да събере финансиране, наред с други неща, за изследване на ваксините .

 

 

„Днес все още липсват осем милиарда евро за разработването на ваксина“, каза Меркел. Следователно е важно, че сега с тази работа се захваща голям съюз и възможно най-много участници с финансови вноски.

 

 

 

Това също трябва да даде възможност за разработване и производство на лекарства. „Германия ще даде значителен финансов принос”, обяви Меркел. „Една от най-наложителните задачи е да спасим милиони животи на този свят”, заяви канцлерът.

 

 

 

Германия иска да работи в тясно сътрудничество със Световната здравна организация (СЗО), която има ключова роля по този въпрос. Важно е „една ваксина да се възползва от всички, след като е била разработена”, както и възможностите за лечение и диагностика „да се възползват колкото се може повече хора”.

 

 

 

Следователно трябва да бъде възможно производството им в големи количества.

 

 

„Ние сме ангажирани с факта, че само съвместни действия, международни многостранни действия ще ни позволят да преодолеем тази пандемия”, каза Меркел. Тъй като коронавирусът се разпространява по целия свят, болестта „не може да се бори на национално ниво, а само съвместно“.

 

Блиц

Европа

More in Европа

1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024