ОБЩЕСТВО

Мутафчийски ни зарадва с добри новини навръх 1 май – ето кои строги и ключови забрани падат до дни

Мутафчийски ни зарадва с добри новини навръх 1 май – ето кои строги и ключови забрани падат до дни

big_24ac

 

 

 

Всички мерки се предлагат като разхлабване много активно се обсъждат не само в последните дни, а доста отдавна – какъв да бъде ритъма на отпускане на мерките. Вече сте свидетели през последните две седмици колко много неща се промениха. И в следващите дни също ще бъдат направени следващите съобщения.

 

 

 

Това съобщи на редовния сутрешен брифинг на 1 май шефът на щаба ген. Мутафчийски.

 

 

 

Още вчера уточних, че тези разговори, които се водят с правителството, те ще обявят начина, по който ще се отпускат мерките, а ние като щаб даваме само становище. Разбира се, върви се по пътя на постепенно освобождаване на мерките.

 

 

 

Един от принципите, които се спазва, е, ако се допуска събиране на известен брой хора, то да бъде първо отпуснато първо за тези, които се провеждат на открито, а след това постепенно и с определени изисквания за отпускане на събирането за затворени помещения.

 

 

 

За съжаление не може да се предвиди в пълен обем какъв може да бъде резултата от това нещо. Всички държави в света в момента с отпускане на мерките изповядват една не много сериозно звучаща, но по метода на опита и грешките.

 

 

 

Ние се стремим да наблюдаваме много внимателно какво се случва и дали някъде дадена мярка, която е в повече от България отпусната е дала отражение върху общата заболеваемост.

 

 

 

Така че това е пътя и нататък, като на първо място ще отпуснем ходенето в планините, парковете – разширяване на контингента, който може да ги посещава, индивидуалните спортове на открито. Това са неща, които много активно се говорят, но те ще бъдат обобщени и обявени като дати за отпускане от правителството. Това коментира ген. Венцислав Мутафчийски.

 

 

В момента обсъждаме задължителното носене на маски. На едно становище сме всички, че в закрити помещения, в градския транспорт маска трябва да се носи задължително. Спора ни е дали да отпадне задължителното носене на маска в открити пространства, посочи Мутафчийски. 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024