Политика

Нещата с коронавируса са изключително лоши. Връщам мерките при 100 заразени на ден

Нещата с коронавируса са изключително лоши. Връщам мерките при 100 заразени на ден

big_158878803467335

 

 

Относно коронавируса – резултатите са изключително лоши. Това обяви като извод премиерът Бойко Борисов след участие в Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, проведена чрез видеоконферентна връзка.

 

 

 

При нарастване на над 100 души на ден заболели връщаме мерките, както беше досега. Всичко зависи от нас – от нашата дисциплина, да се пазим един друг, да пазим социална дистанция особено в градския транспорт, където маските са задължителни, съобщи той цитиран от https://topnovini.bg/.

 

 

„Ако ние като нация се пазим, ще продължим да разхлабваме. Ако не, лекарството го знаем – затягане, затягане, затягане…“, подчерта той.

 

 

 

„Това, което в другите държави наричат разхлабване – вие си бяхте разхлабени от първия ден. Базарите не са спирали, както и магазините, банките, офиси, фирми… Никъде няма мярка, която да е по-добре и по-навреме направена от нас. И благодаря на всички, които са дисциплинирани, за да опазим здравето на нацията“, посочи премиерът.

 

 

 

Борисов обясни, че ситуацията се наблюдава ден за ден. „Затова умолявам, призовавам… Затова и ме атакуват, че плаша хората. Ама аз не ги плаша. Ако не го правя, веднага ще кажете, че има затъмнение“, коментира той.

 

 

 

Най-големият институт в Германия категорично казва – по никакъв начин пандемията не е отминала, заяви премиерът. И посочи, че днес на срещата на канцлера Меркел с премиерите на провинциите им е отпуснала права на тяхна отговорност, но при стриктно спазване на дистанция, дезинфекция.

 

 

 

 

 

 

Няма да се отварят детските градини, това е много опасно, това е мярка, за която щабът беше категорично против.  Мислим за хората със заболявания как тяхното движение да се ограничи, за да не са в риск.

 

 

 

Умолявам, за да можем да водим нормален живот – да бъдем дисциплинирани!

 

 

 

Министър-председателят обясни, че е ядосан на българите, които станаха и заминаха за Париж като сезонни работници и сега са блокирани на летището. „И сега пускат SMS-и, че французите се държат лошо с тях. Какво да направим“, попита той.

 

 

На въпрос за днешното изказване на президента Румен Радев той отсече: „Няма да отговарям повече на този човек“.

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024