Криминално

Офицер от НСО с чин подполковник е ръководил групата за мокри поръчки, убила Марангозова

Офицер от НСО с чин подполковник е ръководил групата за мокри поръчки, убила Марангозова

 

stanka

 

 

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева и висши служители в МВР проведоха съвместен брифинг, където предоставиха информация пред медиите във връзка с убийството на мнимата бизнесдама Станка Марангозова в столичния квартал „Младост“ през октомври 2019 година.

 

 

 

Установена е организирана престъпна група за разпространения на наркотици и поръчкови убийства. За ръководене и участие в групата са привлечени три лица. Те са задържани са за 72 часа. Ръководител на групата е дългогодишен служител на НСО, оповести Милева.

 

 

 

При претърсване на автомобила на служителя на НСО е намерено и иззето средство за проследяване и подслушване. Той е имал ръководна логистична роля в групата за мокри поръчки – разпределял е задачите.

 

 

 

 

Служителят на НСО е с чин подполковник и не е заемал ръководен пост в службата си. Той е притежавал специални умения, свързани с взривни устройства и взривни вещества. Служебните му задължения били свързани с охрана на масови мероприятия и охрана на лица, поясни говорителят на главния прокурор.

 

 

 

 

От мобилния телефон на офицера от НСО е установена активна комуникация с действащи магистрати, адвокати, бивши министри, държавни служители на високи позиции, вероятно членуващи в една и съща масонска ложа. С тях са обменяни доклади, документи, лични документи на български и чужди граждани, включително постановления на Софийската районна прокуратура и досъдебни производства.

 

 

 

Прокуратурата тепърва ще изяснява дали да отдели материали за друго досъдебно производство, в което съдии и магистрати – членове на ложата, да бъдат обвинени в търговия с влияние или уреждане на дела.

 

 

 

За поръчител на убийството на Марангозова се смята лице, което е имало неуредени финансови взаимоотношения с жертвата. Поръчителят е обещал е значителна парична сума за убийството.

 

 

 

 

Станка Марангозова беше застреляна в началото на октомври миналата година. Тялото ѝ бе открито с три куршума в главата, а до него имаше поставена бяла роза. Жертвата е била проследена от извършителя с мотоциклет, той е носел букет с бели рози, за да прикрие пистолета си.

 

 

Факти БГ

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024