ОБЩЕСТВО

Прокуратурата: Домусчиев е невинен, препоръките на щаба не са задължителни! ДОКУМЕНТ

Прокуратурата: Домусчиев е невинен, препоръките на щаба не са задължителни! ДОКУМЕНТ

 

1dc6d9b0a74f43bc845bc6cf0930423e

 

 

Препоръките и инструкциите на НОЩ обявявани на официалните брифинги от Домусчиев и останалите членове на Щаба по време на извънредното положение не са нормативни актове, а само устни изявления и не са задължителни, нито имат правна стойност и задължителен характер.

Това става ясно от постановлението на СРП, пишат от Гражданско сдружение БОЕЦ.

 

 

 

На 18.03.2020г. БОЕЦ внесе сигнал до Върховна прокуратура и главният „прокурор“ (вх№ PRB202005141006I) за действия на председателят на КРИБКирил Домусчиев, с които той е нарушил приетите мерки, ограничения и карантина в условията на въведено извънредно положение по повод пандемията от коронавирус.

 

 

 

 

 

С действията си Кирил Домусчиев грубо потъпква въведените с Извънредното положение правила и мерки, валидни за всички граждани, като те представляват заплаха за цялото общество и поставят в риск от зараза с коронавирус със смъртни случаи огромен брой български граждани. Това е изключително обществено опасно престъпление извършено с демонстративна наглост и цинизъм от човек, който има самочувствието, че е недосегаем и над закона. Кирил Домусчиев е знаел, че е заразен с коронавирус още преди 17.03.2020, когато е потвърдена неговата проба и въпреки това отива в болницата „СофияМед“ без задължителните мерки и карантина, неспазвайки общовалидните процедури, като поставя в риск огромен брой хора неспазвайки мерките и карантината. Кирил Домусчиев нарушава наредби и правила издадени против разпространяването на заразителна болест по хората и според чл. 355 ал. 1 от НК следва да му бъде потърсена наказателна отговорност с предвидено наказание – лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.

 

 

 

На 03.04.2020г. ВКП препраща сигнала до Софийска районна прокуратура. И само за месец проверката е приключла и СРП отказва да образува досъдебно производство и прекратява преписката. Публикуваме постановлението за отказ:

 

 

 

 

 

 

Всички български граждани бяха принудени да изпълняват инструкциите и препоръките на НОЩ и да звънят на личните си лекари при всякакви заболявания и оплаквания и след тяхна преценка да постъпват с линейки в инфекциозните отделения за изследвания и лечение. Хора бяха връщани от болници и им се отказваше лечение, а Домусчиев отива директно в софийската болница със съпругата и антуража си поставяйки в риск от заразяване персонала и пациентите и предизвиква поставянето на лечебното заведение под карантина, прекратяване на нормалната дейност и планови прегледи, операции и процедури, което затруднява и заплашва с усложнения лечението на много болни хора. За него обаче нарушаването на препоръките не е проблем и не представлява нарушение, или престъпление. За едни може, за други не може! Едни бяха глобявани с пет хиляди лева затова, че са седнали на пейка на „Витошка“ в Столицата, а други поставят цяла болница под карантина и няма нито наказание, нито глоба.

 

 

 

 

 

От друга страна всичките тези препоръки и инструкции на НОЩ, които се оказват незадължителни за Домусчиев, са задължителни за РЗИ и именно след такава инструкция да НЕ се тестват контактните бяха отказани първите проби на видинските медици след контакт с доказано заразен с коронавирус, което доведе до взрив на заразата! А след като БОЕЦ внесохме сигнала срещу Домусчиев и разкрихме, че е имало отказ да бъдат изследвани пробите на видинските медици на Георги Георгиев му бяха повдигнати обвинения.

 

 

 

Какво излиза?

 

 

 

За огласяване на Истината ти повдигат обвинения и те заплашва затвор, а за нарушаване на мерките и препоръките на Щаба от олигарси и властимащи – няма обвинения! Това е държавата на мафията!

 

 

 

На 18.05 БОЕЦ внесе и сигнал срещу Венцислав Мутафчийски – председател на Националният оперативен щаб, за това, че в свое интервю за електронната медия TV1 на въпрос на журналистката Миролюба Бенатова: „Вие какво очаквате от сега нататък да се случи?” , генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски в качеството му на председател на НОЩ отговаря: „Очаквам да измрат много хора, яко да измрат”. На уточняващ въпрос на журналистката „Защо, на база на какво?”, Мутафчийски не представя допълнителна информация, или аргументи за заявената от него прогноза под формата на очаквания, че много хора ще измрат.

 

 

 

Отново ще докажем, че за властимащите, за олигарсите и слугите им закони няма, наказания няма, правосъдие, възмездие за извършените престъпления и справедливост няма! А за разкриване на истината, изразяване на мнение и за свободните и непримиримите неприемащи престъпната власт на мафията следват репресии, обвинения, дела, преследване и мачкане! Очаквайте следващите действия, акции и разкрития на БОЕЦ!

 

 

 

Дунав мост

https://www.dunavmost.com/novini/prokuraturata-domuschiev-e-nevinen-preporakite-na-shtaba-ne-sa-zadalzhitelni

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

свещ

Тъжна вест: Отиде си голям български поет! СНИМКА

март 29, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024