ОБЩЕСТВО

Разследване на Валя Ахчиева: Жена изкарва насила 28 дни карантина след сгрешен тест във ВМА

Разследване на Валя Ахчиева: Жена изкарва насила 28 дни карантина след сгрешен тест във ВМА

79b06038416c421f8de10f8e89dddcd9

 

 

 

Разследване на Валя Ахчиева по ТВ+ разкрива случай на сгрешени резултати във ВМА в изследванията за PCR на  жена от София.

 

 

 

След като изследват Радостина З., заради контакт с възрастна жена, вдигнала температура, първият и тест е бил “положителен” за COVID-19. И РЗИ-София я поставя под карантина за 28 дни. В същото време, резултатът на възрастната жена е отрицателен, както и на другите членове на семейството на Радостина.

 

 

 

Тъй като тя е без никакви симптоми, прави си второ изследване след няколко дни. Резултатът е вече “отрицателен” за COVID-19. След още няколко дни, тя си прави второ изследване – отново “отрицателен “ резултат. Заключената в къщи жена иска от РЗИ-София да и вдигнат карантината, но от там отказват да направят това. Радостина си прави трето изследване. После още едно – четвърто. Всички те са “отрицателни”.

 

 

 

Взема и документ от лекаря във ВМА, в който пише, че вероятно става дума за сгрешен резултат при първото изследване с положителен резултат. Лекарят от ВМА пише, че Радостина е клинично здрава. Тя разполага с всички документи за всичките си изследвания – един положителен и след това – 4 отрицателни резултата от PSR и един отрицателен бърз тест ELIZA за антитела. Всички документидоказват, че жената не се е срещала с коронавируса. Въпреки това, РЗИ-София отказват да вдигнат карантината и, защото имало било заповед на министъра на здравеопазването.

 

 

 

 

През това време Радостина е съкратена от работа заради извънредното положение. Но, получава възможност да започне нова работа от 01.05.20. Само че, това не се случва, защото тя е заключена в къщи, под карантина, с всичките и документи с отрицателни резултати за COVID-19.

 

 

 

Ето как, един случайно сгрешен резултат, комбиниран с неадекватната реакция на българските здравни власти променят съдби на хора.

 

 

 

Това е незаконно задържане на човек! И жената трябва да си намери адвокат и да ги съди!”-така коментира казуса лабораторният лекар д-р Георги Тодоров от Русе. ”Да, могат да станат случайни грешки. – продължава той. – Може по време на изследването да е станало всичко. В това число и да се пренесе зараза от един резултат на човек на друг човек. Но когато един лекар-инфекционист е прегледал жената, написал е, че тя е клинично здрава, написал е, че вероятно е сгрешен първият положителен резултат, то няма как някакви чиновници от РЗИ да решават вместо лекаря! Да не би вече, ние лекарите, да нямаме право да преглеждаме?!…Това е незаконно задържане! Да води дело жената!

 

 

Цялото разследване може да гледате тук:

afera.bg

 

 

 

ТВ+, Дунав мост

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024
e961bfe94512459ab7a699114384cfec

Кораб достави във Варна първото американско ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“, експериментите с централата започват скоро

април 19, 2024
Image_17681956_40_0

Трагедия: Две бебета от Кюстендил починаха от коклюш, в страната броят на заразените расте

април 19, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024