ОБЩЕСТВО

Сиромахов: Разликата между извънредно положение и извънредна обстановка е, че депутатите ще взимат заплати

Сиромахов: Разликата между извънредно положение и извънредна обстановка е, че депутатите ще взимат заплати

big_00b24

 

 

 

Днес извънредното положение умря. Да живее извънредната епидемична обстановка. С тези думи Иво Сиромахов влезе в ролята на водещ на мястото на Слави Трифонов във Вечерното шоу по „7/8“ ТВ. „Аз не мога да разбера каква е разликата между положение и обстановка, даже чух сега, че в Пловдив щели да обявяват извънредна хава“, продължи той.

 

 

„Вероятно си задавате въпроса каква е разликата между извънредно положение и извънредна обстановка и защо едното понятие трябва да се замени с другото? Причината е само една – за пари. Какво имам предвид. По време на извънредната епидемична обстановка, се запазват повечето разпоредби от извънредното положение, остават си глобите за гражданите, 14-дневната карантина, носенето на намордници, забраната за сядане на пейки в парковете.

 

 

 

Въобще, остават си всички ограничения на конституционните ни права. За радост, днес гражданите се възползваха от най-важното си право, правото на протест. Няма да коментирам кой го организира, но самият факт, че гражданите изразяват справедливото си недоволство срещу отвратителното управление на държавата, дава надежди, че гражданското общество все пак е живо“, смята той.

 

 

 

 

„Едно нещо обаче се променя в прехода от извънредно положение към извънредна обстановка и това е най-важното – депутатите и министрите не получаваха заплати по време на извънредното положение, но при извънредната обстановка вече ще получават. Разбрахте ли сега каква е разликата между положение и обстановка? В положение няма пари, в обстановка има. От днес министрите и депутатите отново ще получават заплати. И то не просто заплати, а значително увеличени заплати.

 

 

Какво като е икономическа криза? Кризата е само за обикновените хора. Тя не е само за богопомазаните министри и депутати. Като казах депутати, днес те решиха да има парламентарна комисия, която да следи дали правителството злоупотребява с отпуснатите милиарди левове за борба с коронавируса. И познайте кой ще е начело на тази комисия? Неин председател, ще бъде депутатът от ДПС Йордан Цонев. Този символ на честността, на почтеността и неподкупността.

 

 

 

 

Защо са го сложили него? Ами защото на него сметките винаги му излизат. Независимо в коя партия е и независимо дали е на власт или в опозиция. Нека да направя сега една прогноза. След няколко месеца тази комисия ще излезе и ще каже, че всичко е точно и няма нито един откраднат лев покрай коронавируса. И кой е най-подходящият човек да ни съобщи, че всичко е точно и не е откраднат нито един лев? Разбира се, че е най-подходящ е честният, почтен и неподкупен депутат, когото народът с любов нарича Данчо Ментата“, каза Сиромахов.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171172315952409

Посланикът на САЩ за разглобката на властта: Разочаровани сме, но не е наша работа да се месим в тези дискусии

март 29, 2024
свещ

Тъжна вест: Отиде си голям български поет! СНИМКА

март 29, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024