Политика

Слави Трифонов извади Бойко Борисов от равновесие, епитетът „тулуп” е бил конкретно за него

Слави Трифонов извади Бойко Борисов от равновесие, епитетът „тулуп” е бил конкретно за него

 

big_big_big_30_1bc4dca

 

 

Рейтингът на Слави Трифонов расте и вече гони 10 %, което го поставя като трета политическа сила, сочат последни изследвания.

Ясно е, че в следващите месеци заедно с вероятността от концерти по улиците и площадите и смелата критична към властта политика на тв 7/8, процентите за Слави ще се качват само нагоре. 

 

 

 

Основната идея и дума от устата на Трифонов е Свобода и това привлича все повече и повече симпатизанти, но и врагове в кръга управляващ ресурсите на народа.

 

 

 

Епитетът „тулуп”, който министър-председателят Бойко Борисов употреби в официално изявление преди дни, не е насочен към всички българи, които обичат в неделя да спят до късно. Премиерът е крайно изнервен от дейността на конкретен човек, когото той се опита да обиди публично, но без да спомене името му.

 

 

Става въпрос за телевизионният водещ и политик Слави Трифонов, той е „тулупът”, който Борисов се опита да унизи пред телевизионната аудитория.

 

 

 

 

Политологът Георги Киряков първи направи това предположение в интервю за Lupa.bg.  „Тълкуването беше категорично, че става въпрос за Слави Трифонов. Самият Трифонов призна, че най-вероятно става въпрос за него. Което е изгодно и за неговия партиен проект. Когато премиерът от своята позиция лично посочва – макар да не споменава поименно един човек – това означава, че го признава за сериозен фактор в бъдещото разпределение на властта”, коментира той.

 

 

 
Че Бойко е ядосан и атакува с обиди Слави Трифонов, но без да се осмели да каже името му, потвърди и близкият до ГЕРБ и вътрешните тайни на управляващите Георги Харизанов от Института за дясна политика. В предаването на Веселин Дремджиев той призна в прав текст, но отново заобиколи името на Трифонов, което  явно е обявено за табу сред ГЕРБ-ерите.

 

 

В. Дремджиев: Защо е този език на Борисов – мисирки, тулупи? Изнервен ли е?
Г. Харизанов: Той беше насочен срещу конкретен човек. Между другото, аз не виждам кой знае каква драма в това. Ако хората го намират за неприемлив… То политическият език в последните години – не само в България – показа, че е печеливш, харесван и разбиран, колкото е по-близо до езика, на който си говорят хората.

 
В. Дремджиев: Зависи кои хора обаче…

 
Г. Харизанов: Всички! Нека не… Без да обиждам зрителите ви, като кажа, че те си говорят така – непрекъснато използвайки обидни епитети.

 

 

 

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024