Европа

След Франция и в Италия потвърдиха случай, че К-19 е върлувал в Европа още по Коледа

След Франция и в Италия потвърдиха случай, че К-19 е върлувал в Европа още по Коледа

 

koronavirusat-e-varluval-v-italia-oshte-po-koleda-1

 

 

Коронавирусът най-вероятно е върлувал в Италия повече от месец, преди да се появят първите официални данни за заразени с болестта COVID-19. Италианка разказа, че е била болна от COVID-19 още през месец декември след завръщането си от Африка.

 

 

 

Силвия Барбагало, която е организатор на културни събития и изложби, разказа във Фейсбук, че през втората половина на месец декември се завърнала в Италия от Африка, предаде „Ла Република”. На 24 декември вдигнала висока температура и здравословното ѝ състояние се е влошило.

 

 

 

Жената бързо е била излекувана с помощта на парацетамол и кортизон. По това време никой в Италия не говори за коронавирус. Първите официално регистрирани случаи са обявени чак на 31 януари.

 

 

 

Седмици след болестта Силвия си прави тест, който показва наличието на антитела срещу коронавируса. Според нея заразяването с COVID-19 е станало именно през декември при връщането ѝ от Танзания в Африка, а не в последващите два месеца, когато тя е пътувала по работа в Милано.

Преди седмица Италианският висш здравен институт обяви, че коронавирусната епидемия в Италия е започнала много по-рано, отколкото се предполагаше.

 

 

 

По-рано днес пък стана ясно, че пациент във Франция, лекуван през месец декември от пневмония, всъщност е имал коронавирус. Световната здравна организация също смята, че още през месец декември е възможно в Европа вече да се е разпространявала болестта.

Европа

More in Европа

1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024