ОБЩЕСТВО

Трети ден на протеста: Всеки от нас е медия! Недоволството в София обиколи световните медии, докато нашите мълчат! НА ЖИВО

Трети ден на протеста: Всеки от нас е медия! Недоволството в София обиколи световните медии, докато нашите мълчат! НА ЖИВО

 

big_30_4

 

 

 

„Всеки от нас днес е медия“, обявиха протестиращите пред Народното събрание, които днес се събират за трети ден с искане за оставка на правителството.

 

 

 

„Преди години нямахме тази възможност. Сега медиите са овладени и не ни отразяват, но това няма значение“, посочиха организаторите.

 

 

 

Протестиращите бяха призовани да спазват заповедите за отстояние 1,5 метра един от друг.

 

 

 

Антиправителствените демонстрации в сърцето на София намериха своето място в новинарския поток на водещи медии като Ройтерс, Агенция Франс Прес, Евронюз

 

 

 

Ройтерс разказва как протестиращите се хиляди души са развявали национални флагове и са скандирали „оставка“ и „мафия“ за да изразят раздразнението си към премиера Бойко Борисов. Те обвиняват правителството, че начинът по който се справя с коронавируса е объркан и несвързан, пише БСТВ.

 

 

Водещият в арабския свят катарски телевизионен канал Ал Джазира обръща специално внимание, че водачи на недоволството са крайни националисти и русофили. Те обаче обръщат внимание, че досегашните ограничения са довели до големи проблеми за бизнеса.

 

 

 

Радио свободна Европа в международния си вариант съобщава как организаторите са искали народа да върне обратно страната си и са искали оставката на цитирам „престъпното правителство“.

 

 

 

 

Юронюз също разказва за недоволството на протестиращите срещу самоизолацията и мерките, приети от правителството.

 

 

 

 

Според Агенция Франс Прес протестите са били спокойни, като са били задържани само осем души. Според водещата френска агенция повод за недоволството е как извънредните мерки са били заменени от здравна извънредна ситуация, която има почти същите ограничения.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024