Политика

Чобанов: Божков да каже кой е пътувал с неговия самолет, къде са пътували, това би било скандално

Чобанов: Божков да каже кой е пътувал с неговия самолет, къде са пътували, това би било скандално

 

big_5

 

 

 

Г-н Божков, известен с прякора Черепа, разполага с компрометираща информация, но тя не е тази, която очаква средностатическия зрител и читател.

 

 

 

Той очаква записи, аудио, видео документи, в които се вижда как пари сменят един джоб с друг и отиват в политиците. А дали има такива документи, още не знаем, предстои да видим, каза главният редактор на „Биволъ” Атанас Чобанов в ”Денят с Веселин Дремджиев” по TV 1.

 

 

Реакците на засегнатите показват една нервност, този кръг на Пеевски, който Божков посочи недвусмислено, че си избра и главен прокурор, към който принадлежи по някакъв начин и премиера Борисов, този кръг е в течение какво може да излезе от разкритията на бившето протеже.

 

 

 

Да не забравяме, че Божков напусна България със служебен паспорт в джоба, както и неговата дясна ръка Георги Попов. Много бързо се развиха тогава събитията, той изпадна в немилост, след като беше в топли отношения с властта, коментира Чобанов.

 

 

 

Предполагам, че те са наясно с какво разполага той. Най-малкото, той може да извади полетните листа на своя частен самолет, да се види кои официални лица са пътували с него, къде са пътували, по курорти, по други места. Това би било изключително скандално, международно разследване е единственият начин да бъде притисната българската прокуратура, разследване от прокуратурата на ЕС, допълни Чобанов.

 

 

 

Той строеше магистрали с европейски пари, ако давността не е изтекла, разполага с доказателства за злоупотреби, за подкупи, които се дават, че е източвано строителството по някакъв начин, той може да ги предаде в европрокуратурата и там да почнат раследване. Но, Божков засега не дава индикации, че ще конституира като свидетел, участвал в криминални действия, каза още Чобанов.

 

 

ТВ1

 

 

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024