Катастрофи

Бях ударен челно, обвинен съм, не защото съм виновен, а защото се казвам Лютви Местан

Бях ударен челно, обвинен съм, не защото съм виновен, а защото се казвам Лютви Местан

big_1222

 

 

Когато става въпрос за вина, вината е правна категория и аз няма да поема върху себе си чужда вина и грях. Стоя зад всяка дума, казана в позицията ми преди година и два месеца в това студио, зави Лютви Местан в БТВ.

 

 

Както е известно, до месец прокуратурата ще внесе обвинителен акт срещу него в съда за катастрофата с негово участие на 14 април 2019, при която загина малко дете.

 

 

 

 

Ето част от това, което каза Местан:

„Месеци наред всички медии разпространяваха снимка с разбитата отдясно моя кола, за да внушат, че колата се движи в посока Гърция – Кърджали. Истина е, че тази кола се движеше в обратната посока.

 

 

 

Пътната лента беше свободна, защото и движението в продължение на 5 часа бе по неговата свободна лента, тази снимка показва преминаващи коли по свободната лента, в която е и Хюсеин Тефик. Единствена БТВ показа тази снимка, на абсолютно непокътнатата от лявата страна Фолксваген, който се управляваше от мен.

 

 

 

 

Бях ударен челно, след като завърших маневрата, бях се утстановил в моята лента и бях освободил моята лента за Хюсеин Тефик, той няма място в лентата за коли, които се движат в посока Гърция – Маказа, защото има 200 метра непрекъсната линия, която му забрянява, той няма предимство в чужда лента. Всички тези нарушения, истинските причини за катастрофата, причинени от Тефик, бяха ясни на прокуратурата в деня на огледа, но си затвориха очите, защото имаха преднамерена цел непременно да обвинят Лютви Местан.

 

 

 

 

Обвинен съм, че не съм спрял на стопа, това е нелепо. Прокуратурата знае, че не може да докаже подобни клеветнически твърдения, и насочи всичките усилия върху това обвинение, че съм имал видимост.

 

 

 

Но, ако бяха провели пълно и обективно разследване, щяха да установят истината, вместо пълно и обективно разследване, прокуратурата упражни върху мен истинска репресия и прокурорски произвол, и ми отне правото на справедлив досъдебен съдебен процес, послужи си с грубо манипулииране на фактите и обстоятелствата.

 

 

 

Още на първия ден ми отнеха свидетелството за управление, въз основа на клеветнически твърдения, че съм извършил 13 нарушения. Аз абсолютно никога не съм се качвал на тези коли, за да е възможно да извърша подобни нарушения. Затова ще заведа дело за клевета, след като приключи делото.

 

 

 

 

Друг ясен пример за двойни стандарти. За Хюсеин Тефик са установени само за периода 2005-2019 18 тежки нарушения, 14 от които за свръхпревишена скорост и 4 за неправилно изпреварване, но неговата книжка не бе отнета, това се направи преди 10 дни, докато отнемането на моята книжка въз основа на клеветнически твърдения бе събщено на гръмка пресконференция от говорителя на главиня прокурор. Този човек редовно управлява автомобила с агресивно поведение на пътя, предоставихме на прокуратурата видеозаписи, само в рамките на 4 секунди той извършва над 30 груби нарушения на закона, не съм се видял с него, нямам и намерение да се виждам, искам справедлив и обективен процес, нищо друго.

 

 

 

 

Вторият ярък пример, по това досъдебно производство има два огледа – на 14 и 18 април, на 14-и мерят всичко друго, но не и моята видимост, на 18-и фактите са манипулирани – по линията на видимостта са изсечени над 100 храсти, точно 108, на височина 3 метра, които образуваха абсолютно невидима преграда, съчетана със скалния нос, която ограничава видимостта. Това е тежко престъпление, унищожаване на доказателствата, прокуратурата не разследва, за да установи моята видимост с една единствена цел –  да докаже абсолютно недоказуемо обвинение.

 

 

 

 

Но най-голямата манипуалация е, че се появи стоплиния на снимка след катастрофата в съда, която измества видимостта ми с близо 5 метра по-напред. Това не е правосъдие, а произвол. Обвинен съм, не защото съм виновен, а защото се казвам Лютви Местан.”

 

Би ти ви

loading...
Катастрофи

More in Катастрофи

izvanredno-motorist-vrahletia-078

Тежка катастрофа на „Цариградско шосе“ тази нощ: Моторист блъсна пешеходка, двама загинаха! СНИМКИ

юни 21, 2020
790545d7d3894d7a93f7104b00c86674

Бащата на Крисия е задържан за убийство на пътя Русе – Варна

юни 20, 2020
Местан

Ексклузивно: Развръзка с разследването на фаталната катастрофа с Местан, в която загина бебе

юни 15, 2020
tezhka-katastrofa-sofiia-mazh-i-zhena-702

Тежка катастрофа в София! Мъж и жена са ранени, има коли на НСО… СНИМКИ

юни 3, 2020
jestoko-iznasilvane-v-mezdra-1

Касапница край Пазарджик: Жена се вряза с бясна скорост в група баби, седящи пред къща

май 24, 2020
maxresdefault

Скръбна вест! Световноизвестна красавица е била на борда на разбилия се Airbus А-320! СНИМКИ

май 22, 2020