Политика

Защо спряха производството на банкноти от 500 евро – основният инструмент за разплащане в наркотрафика

Защо спряха производството на банкноти от 500 евро – основният инструмент за разплащане в наркотрафика

 

big_33

 

 

„Във времето държавата и правителствата са непоследователни по отношение на ГДБОП. Тази служба беше изваждана от МВР и прехвърляна към ДАНС, след това отново връщана към МВР. При това движение обаче изчезнаха информационните масиви на службата, за което са виновни Народното събрание и правителствата, които инициираха подхвърлянето на службата към различни ведомства“. Това каза пред БНР Румен Петков, лидер на партия АБВ, бивш министър на вътрешните работи.

 

 

 

По думите му информационните масиви са попаднали в ръцете на неподходящи хора и това е направена напълно съзнателно.

„Службата беше обезкръвена. Огромни информационни масиви изчезнаха, което поставя много въпросителни. Отговорността на ГЕРБ и на БСП е поделима“.

 

 

Според Румен Петков оставката на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов е загуба за системата, а отстраняването на зам. главния секретар на МВР буди по-скоро въпросителни.

 

 

В предаването „12+3“ по БНР Петков предположи, че снимките на министър-председателя са направени от хора, близки до Бойко Борисов:

 

 

Това са неща, които не убягват на нашите партньори или на българските граждани. Те разбират, че има нещо дълбоко… Това са хора, които са влизали, без да бъдат отразявани в списъка на лицата, посещавали министър-председателя. Не разбирам защо не се инициира парламентарна анкетна комисия. Нямам съмнение, че министър-председателят знае дамите, които са го снимали… Никой обаче не се безпокои, че в шкафчето има около милион евро, че има кюлчета злато. Номерата на кюлчетата се виждат, а това е начин да се проследи техният път. Не бъде ли контролиран пътят на златото, той е предпоставка за финансиране на тероризъм, на организирана престъпност, на наркотрафик. Защо спряха производството на банкноти от 500 евро? Защото тази банкнота беше основният инструмент за разплащане в наркотрафика… Това е самоубийствено за държавата“.

 

 

Румен Петков е категоричен, че тези скандали захлупват истинските.

Според лидера на АБВ е неприлично за Цветан Цветанов да се прави на опонент на Бойко Борисов:

 

„Цветанов беше вътрешният министър, който използваше 15 000 специални разузнавателни средства годишно. Това е мащаб на подслушване, който е обиден за българската държава. Биха ни завидели и Русия, и Виетнам, и Северна Корея. Не повече от 1,5% от тези СРС-та влизаха в съда“.

 

БНР

loading...
Политика

More in Политика

1593432135_9

14 министри са за незабавно уволнение!

юни 29, 2020
a7985774342d4ae49c047bc3d2ab6482

Радев: Трябва независима експертиза за автентичност на записите, прокуратурата не може да я осигури

юни 29, 2020
big_EbqbP0-XsAMg5FO

Гешев проговори за снимката с Борисов и Тодор Живков, която обиколи фейсбук

юни 29, 2020
iordanka_123

Майката на арестуваната ”касиерка” на ГДБОП с двамата й шефове, е шеф на ГЕРБ-Оборище

юни 29, 2020
big_32_178f

Има срастване на личността на Борисов с идентичността на държавата, неговото сваляне ще доведе до срив

юни 28, 2020
01gechev

Гешев за EVN и оправдаването на Прокопиев и сие: Загубихме малка битка, ще спечелим войната

юни 28, 2020