Коментари

Мажд Алгафари: Ще станем свидетели на невиждани арести

Мажд Алгафари: Ще станем свидетели на невиждани арести

 

shte-stanem-svideteli-na-nevijdani-aresti-1

 

 

 

Не че вярвам на всяка дума от написаното от Васил Божков, но нека помислим логично и трезво.

Васил Божков е доказано един от най-богатите българи. Управлява или участва в десетки, а може би и стотици фирми.

 

Всички знаем, че не само в България, но и по цял свят, хора с такъв ранг в икономиката са ухажвани от управлението на държавата.

Следователно, няма как нашите управници да се правят на ощипани, че не са се срещали с него или че са нямали никакви контакти. Разбира се, тези срещи и контакти не са били за да играят карти или табла. Той ги е канил на свои събития, както и те са го канали на техни. На такива срещи винаги се обсъждат, както постиженията, така и проблемите на определен бизнес. След което се вземат взаимно изгодни решения за двете страни, но не и за третата страна – хората.

 

 

На второ място, човек от ранга на Васил Божков, много добре знае, че за да си позволи да наруши закона в каквато и да е форма или сфера, то той, най-малкото си е гарантирал спокойствието от управляващите. Получил е одобрението им и тяхната закрила, но едва ли това е ставало без нещо насреща – пари, почивки, финансиране на желани от тях неща и т.н. Няма как, пет години да „лъже” държавата и хазната и никой да не забележи. Да „излъже” държавата със седемстотин милиона и сега всички да се правят, че не са забелязали.

 

 

Не на нас тези номера.

Всички знаем, че в България това е начина да се издигнеш без да те закачат.

 

 

 

Нима не знаем, че ако някой от нас сгреши в годишната си декларация с пет стотинки го правят на мармалад от проверки и санкции? Дори и да е нарушил закона без умисъл, не е нормално ПЕТ ГОДИНИ никой да не е забелязал. Само това, само по себе си говори, че нещо намирисва.

 

 

Просто се появи един съдружник на Божков, който реши да разкаже това което знае на главния прокурор. Същия този прокурор, който управниците толкова много им се искаше да не бъде избран, та му организираха протести против неговото назначаване, така и протести в негова подкрепа. Управляващите знаеха, че ще си имат проблеми с Иван Гешев и така и се случи. Той посегна на един от действащите министри в кабинета на Борисов, посегна и на негов заместник и на още много други, срещу които повдигна куп обвинения.

 

 

Изправи се и срещу Васил Божков – човека, който бе пазен години наред от управляващите, защото им плащаше. Плащаше много. Никой не може да ме убеди, че ГЕРБ се издържат от членски внос – няма такова нещо измежду партиите. Парите в партиите се осигуряват от бизнеса и една много малка част от държавата – субсидията. За членски внос да не говорим – няма такъв. Той е само на хартия за да прикрие постъпленията в черната партийна каса.

 

 

Сега обаче, Васил Божков видя в управляващите хора, които му обърнаха гръб. Същите тези, които го пазиха, а той им плащаше и финансираше, сега се правят на ударени, че не го познават.

 
Това вбеси Божков и сега ще си отмъсти, както се прави в мафията. Ще ги срине. Той има достатъчно информация за да ги набута един по един на топло. Той вече няма какво да губи, но управляващите имат много за губене.

 

 

Убеден съм, че ще бъдем свидетели на невиждани арести и задържания през следващите месеци.

Може да се стигне и до физически чистки между тях, което ще е нормално.

 

 

 

Важното е сега на поста главен прокурор да остане Иван Гешев.

Не дал Бог, ако някой му посегне, следващия след него няма да има смелостта да довърши започнатото.

Мажд Алгафари, Facebook

 

 

loading...
Коментари

More in Коментари

big_1cf8

Пиарът на ГЕРБ е случила на щедра майка с нюх за имоти

юни 12, 2020
big_georgi-markov-borisov-e-shiroko-skroen-i-postypva-inteligentno-379670

Георги Марков коленопреклонно: Утре Бойко ще чукне 61г. Ти си най-добрият! А победените искат Делян Пеевски за премиер

юни 12, 2020
61a0d3243a7d41419c2846ea09641fb7

Слави Трифонов за Ковид-19 и решенията на властта: Явно цифрите и истината нямат никакво значение

юни 12, 2020
big_Bidenpetraeus

Испанските медии: Къщата в Барселона се продава. Пишат за „пране на пари“ и „българския министър председател“.

юни 12, 2020
176d05a6fe994e6aac3461511e24375c

Минаха всякакви граници: В „Кауфланд“ надписаха сметка с цели 60 лева

юни 12, 2020
big_32_3

Манипулират общественото мнение със социологически проучвания. Неслучайно президентът Радев не е включен

юни 12, 2020