Политика

Мая Манолова дава на съд Валери Симеонов – казал, че я финансира Божков

Мая Манолова дава на съд Валери Симеонов – казал, че я финансира Божков

 

big_31_7269

 

 

Лидерът на платформата „Изправи се.БГ“ Мая Манолова се закани да даде на съд лидерът на НФСБ Валери Симеонов, съобщава OFFnews.

 

 

„За лъжите, изречени днес по време на изявлението му в Народното събрание, давам на съд Валери Симеонов, председател на НФСБ и зам.-председател на парламента.

 

 

 

Категорично подчертавам, че изявлението на Валери Симеонов, че бизнесменът Васил Божков е финансирал кампанията ми за кмет на София е лъжа и не отговаря на истината.

 

 

 

Подчертавам, че по никакъв начин думите му не отговарят на фактите, свързани с финансирането на кампанията ми, отчетена съгласно изискванията на закона.

 

 

 

В твърденията на Валери Симеонов няма не само истина, но е и елементарна логика. Не е ясно защо бизнесмен, получил пълно обслужване от управляващата партия ГЕРБ, би финансирал мен, при положение, че кандидатът на обслужващата го партия бе Йорданка Фандъкова“, подчертава Манолова.

 

 

 

Тя припомня, че комплексното дългогодишно обслужване включваше народните представители на Бойко Борисов, които внасяха и приемаха закони в частна полза.

 

 

 

„Друг аспект на комплексната услуга бяха и подчинените на финансовия министър Владислав Горанов, които осигуряваха „пълен съпорт“ в Комисията по хазарта. За този „съпорт“ призна и самият финансов министър Горанов, като посочи и размера на сумата, с която е ощетен държавният бюджет, а именно 693 млн. лв. Подчертавам, че в целия период на комплексното обслужване начело на държавата стоеше един човек – премиерът Бойко Борисов.

 

 

 
Припомням също, че във връзка със спекулациите на Симеонов за купуване на гласове всички българи видяха кой е купувал гласовете в столичните квартали Филиповци и Факултета. Там гласовете бяха 90:10 в полза на кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. В този смисъл, твърденията на Валери Симеонов за купуване на гласове следва да се отнесат към кандидата, спечелил убедително народното доверие в махалите“, е написала Манолова.

 

 

 

 

И допълва: „Г-н Борисов, аз в комикси не участвам! Във връзка с клеветите за кметската кампания от Ваша страна, ние вече имаме насрочена битка в съда лично с Вас.

 

 

 

А във връзка с манипулациите и лъжите на беквокалите Ви, съдебните битки тепърва предстоят.

 

 

 

Освен в съда обаче, г-н Борисов, аз и Вие със сигурност ще премерим сили на парламентарните избори, независимо от убеждението Ви, че няма кой да Ви накаже“, заканва се Мая Манолова.

loading...
Политика

More in Политика

osman_oktai_bgnes

Октай: Божков много добре знае отговора на въпроса, който зададе – „кой взе парите“ и ще ни го докаже

юни 3, 2020
33a0cb906a8347469a09a12ca3ae3c61

Властта вече разпределя милиардите от ЕС за К-19, „недомислените заповеди на Ананиев“ трябва да отпаднат

юни 3, 2020
menda_goranov_pavlova

Бивши и настоящи управници мълчат за поправката ”Менда” в хазарта. Всичко за случая – стенограма, дебати

юни 3, 2020
big_100929507_6192556367959_1835214717849698304_n

Сезират Кьовеши за „такса спокойствие“ от 20%, която Божков твърди, че е плащал на властта

юни 3, 2020
bojko_borisov_bgnes

Маските падат: От 15 юни – край на всички забрани, остават само социалните мерки, разпореди Борисов

юни 3, 2020
ivo

САЩ организираха цветни революции, върнаха се при тях. Военен сблъсък с Китай заради К-19 е напълно възможен

юни 2, 2020