ОБЩЕСТВО

Почиваш в Гърция, само ако си попълнил специална декларация 48 часа преди пътуването

Почиваш в Гърция, само ако си попълнил специална декларация 48 часа преди пътуването

garcia
Всички туристи в Гърция ще бъдат задължени да попълват нов формуляр, в който ще се съдържа информация за държавата, от която идват, и адрес на престоя по време на ваканцията им в южната ни съседка.

Мярката е част от усилията на гръцките власти за ограничаване на разпространението на коронавируса с оглед на факта, че от 1 юли в страната ще заработят всички международни летища.

 

 

 

 

Декларацията трябва да бъде попълнена 48 часа преди пътуването. След това пътуващият ще получи имейл и код, с който ще може да влезе в страната, допълва Нова тв.

 

 

 

Хората, които идват от страни от „червената зона”, ще бъдат тествани за коронавирус. На останалите тест ще бъде направен на избирателен принцип. Българските граждани, които пристигат от други европейски страни, също ще бъдат изследвани.

 

 

 

При случай на турист с коронавирус, той ще бъде карантиниран в специален хотел. Разходите по престоя му ще поеме Гърция. Ако обаче стане ясно още на границата, че си заразен, ще те върнат обратно в родината ти.  Ако се окаже, че лицето е попълнило неверни данни, то ще бъде екстрадирано.

 

 

 

 

Пътуващите към Гърция, които не са попълнили новата онлайн декларация, няма да могат да влязат на територията на страната. Хората ще бъдат проверявани на избирателен принцип, съобщи кореспондентът на Нова телевизия Бойка Атанасова.

 

В неделя стана ясно, че всички туристи ще бъдат задължени да попълват нов формуляр, в който ще се съдържа информация за държавата, от която идват, и адрес на престоя по време на ваканцията им в южната ни съседка.

 

 

Хората, които идват от страни от „червената зона” ще бъдат тествани за коронавирус. На останалите тест ще бъде направен на избирателен принцип. Българските граждани, които пристигат от други европейски страни, също ще бъдат изследвани.

 

 

Нова тв, Гласове

loading...
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_31_7

Харалан изби рибата с думите, че жените се умилили от снимката на голия Борисов и искали да го завият

юни 29, 2020
big_EbqbP0-XsAMg5FO

Гешев проговори за снимката с Борисов и Тодор Живков, която обиколи фейсбук

юни 29, 2020
iordanka_123

Майката на арестуваната ”касиерка” на ГДБОП с двамата й шефове, е шеф на ГЕРБ-Оборище

юни 29, 2020
асен балтов

Балтов: Изключително несериозно е да се говори, че болниците лъжат за болни от К-19, за да взимат пари

юни 29, 2020
big_1357

Последни данни: Спад на броя на заразените с К-19 у нас, но пламна ново огнище в голям град

юни 29, 2020
lili-pavlova-jivee-v-ultra-luks-v-liuksemburg-1

Лиляна Павлова заживя в кокетно жилище в Люксембург, банкерка от класа е… СНИМКИ

юни 28, 2020