Политика

Симеонов: 300 лева глоба за всеки клиент без маска, парите да са за сметка на магазинерите

Симеонов: 300 лева глоба за всеки клиент без маска, парите да са за сметка на магазинерите

 

 

big_2

 

За мен противоепидемичните мерки бяха бързо разхлабени, особено за някои е още рано. Например провеждането на мачове – там няма никакъв контрол, ще има цели сектори, където ще бъдат празни, но в други ще има големи струпвания, ще се поздравяват, няма да спазват дистанция и ще се заразяват.

 

 

За съжаление в Министерски съвет в момента има едно нечисто надпреварване по отношение разхлабване на мерките, кой да бъде по-добър от другия, не слушат щаба, а тези пет човека, които ни спасиха от епидемията ние ги заклеймихме и в момента никой не ги слуша.

Това коментира в ефира на Нова тв Валери Симеонов.

 

 

 

Другите мерки, с които много се избърза са в любимия ми бранш туризма. Те са освобождаването и разрешаването на работа на дискотеки и барове с препоръката да се запълват само на 50%. Кой ще ходи да ги брои тия 50%!? Това е просто имитация, това е лицемерие. Баровете и дискотеките не трябваше да се отварят, категоричен е Симеонов.

 

 

Всеки министър иска да се хареса на хората и затова се разхлабват мерките. Но ние нямаме най-важното условие, което постави щаба – контрола. Аз като пътувам в България по бензиностанции масово не ползват маски, правят ти кафе и ти го дават, а маската отдолу, под тезгяха сложена, коментира Симеонов.

 

 

 

Всички са хора, всички с огромно нетърпение очакваха преодоляването на тази епидемия. Хората трябва да бъдат плашени, защото другата крайност е пълно разхлабване на мерките.

 

 

 

Аз бих препоръчал на министър Ананиев да допълни своите заповеди с една нова – 300 лева глоба за всеки продавач в магазин, който обслужва човек без маска. Това защо не се направи. Касиерката, която е обслужила днес няколко клиента без маска, да получи глоба за всеки един от тях, посочи той. 

 

 

 

Трябва да има будно гражданско съзнание, хората трябва да подават сигнали в полицията, когато видят нередности, че се обслужват клиенти без маски, че има струпвания на хора. А полицията трябва да налага санкции. Не е работа на Фандъкова да излиза и да казва, че глоба от 300 лева е много скъпа, посочи той.

loading...
Политика

More in Политика

r.petrov

Посланик Румен Петров за Захариева: Тя има два ориентира – ББ и медийния облик. И третият е егото!

юни 29, 2020
външно20100227.joqufxonlz

SMS-ите на Бобоков стигнаха до бивш съветник на Захариева, сега посланик в Алжир! Външно го привика на разпит

юни 29, 2020
big_26e6

Коларова: В спора между Радев и Борисов, президентът е слабата страна, защото само знае да говори

юни 29, 2020
big_33

Защо спряха производството на банкноти от 500 евро – основният инструмент за разплащане в наркотрафика

юни 29, 2020
1593432135_9

14 министри са за незабавно уволнение!

юни 29, 2020
a7985774342d4ae49c047bc3d2ab6482

Радев: Трябва независима експертиза за автентичност на записите, прокуратурата не може да я осигури

юни 29, 2020