Политика

Биков: Правим най-евтините магистрали, как може да се краде от тях?!

Биков: Правим най-евтините магистрали, как може да се краде от тях?!

toma-bikov-pravim-nai-evtinite-magistrali-kak-da-se-krade-ot-tah-1

 

 

 

 

„Президентът трябва да се кандидатира за нещо друго, не и за държавен глава. Президентската институция предполага да бъдеш мястото, на което различните институции да могат да постигна някакви съгласия. Няма институция, с която президентът Румен Радев да не е влязъл в конфликт.”, заяви пред NOVA депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

 

 

 

 

Той смята, че решението за извънредно положение в страната е трябвало да бъде взето на Консултативен съвет при президента, какъвто не се е състоял.

 

 

 

„Аз се притеснявам от опоненти извън политиката. Ако те спечелят, значи, че сме в друга фаза. Това са хора от криминалния контингент, които упражняват влияние, без да са ходили на избори. Хора, които не носят политическа отговорност и иска да има хаос”, посочи депутатът от ГЕРБ.

 

 

 

По отношение на скандала с президентския съветник и записите на премиера Биков заяви:

 

 

 

„За разлика от записи и снимки, за които никой все още не е доказал, че са верни, за секретаря на президента става въпрос за конкретни факти“.

 

 

 

Той допълни, че най-сериозният проблем на управлението е водната криза в Перник. И подчерта, че ако ГЕРБ не се бие сам, няма кой да го бие.

 

 

 

„Магистралите, които се строят у нас, са по-евтини от тези в Румъния или в Германия. Ако започнем да ги строим по-скъпо, какво ще кажат от БСП или президента? И след като са най-евтините магистрали, откъде да се откраднат пари? Най-нагънатият път е на АМ „Тракия” между Чирпан и Стара Загора, а този участък е правен при управлението на Тройната коалиция“, каза Биков.

 

 

 

ОТ ФОРУМА:

Биков, не се прай на луд. Едни и същи фирми имат строени магистрали и у нас, и в Сърбия примерно. Разликата – огромна. Не ме карай да търся и сравнявам бюджетите. Демек не, че фирмите толкова си могат, ми след всички рушвети остава прекалено малко за самата работа у нас. Даже краденето трябва да е с мярка. И не се прай, че били евтини, винаги надписвате с много. Само пернишкия водопровод е х3… Не ми сравнявай цена на километър с Германия, понеже нищо общо няма вашия строеж. Особено обичате да го сравнявате с цените за трудни терени на немски магистрали и да се пъчите „ма я ние колко евтино ви ги правим“. Тея селски номера пред Бойчето, не пред нас.

 

 

 

Нова тв, Факти БГ

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024