Коментари

Борисов не се сети да целуне и Горанов. Нищо, следващият път

Борисов не се сети да целуне и Горанов. Нищо, следващият път

1592406334_0
Брифингът на Бойко Борисов бе театър. Никой не отчете това. Усилията на Севда ТВ, която вероятно го е режисирала, будят умиление, но и отвращение. Нелепото изказване, че президентът Румен Радев постоянно го наблюдава с лично управляван от него дрон също бе час от сценария. А същите тези хора се възмущаваха на Васил Божков, че е направил комикс с тях.

Първият кадър е как Борисов влиза в залата начело на група видни гербаджии, с навити ръкави на бялата си риза. Без сако е пред целия български народ, но с червена вратовръзка. Сигурно само Севда Арнаудова вижда позитивна символика в това, след като целия ден всички са гледали снимка, на която Борисов спи в спалнята си заметнат с лека завивка.

 

 

 

 

Крачка зад него върви председателят на Народното събрание Цвета, която според онзи запис е „простата  кърджалийска п**ка“. Зад тях са САМО двама министри – финансовия Владислав Горанов и вицето Томислав Дончев. Следва ги кметицата на София Йорданка Фандъкова и председателят на групата на ГЕРБ в НС Даниела Дариткова. Следват под строй депутатите Пламен Нунев, Димитър Главчев, Деси Атанасова. Менда Стоянова и още един, на който от лошото качество на видеото не му се вижда лицето, за да му бъде открито името… Бойко започва да говори преди да се подреди агитката. Осветлението е лошо. Много лошо и е топло. Той говори и се поти…

 

 

 

 

След драматична пауза от 20 секунди влизат още 10-тина депутати, които почти не се виждат кои са. Над тях се извисява Лъчезар Иванов – Лъчо Мозъка. Следва бутане и подреждане. Смеят се. Севда снима.

 

 

 

 

След  минута и 30 секунди влизат още хора. Севда се опитва да покаже панорамен кадър, вдига селфи стика. Но никой отзад не се вижда кой е. Бойко говори, жестикулира, от време на време удря леко с юмрук по високата поставка за микрофона пред него. Към третата минута пристигат още активисти. Залата вече е драматично пълна. Севда се опитва пак да сътвори общ кадър, но не може – или е прекалено ниска, или е и заради „неудобния“ селфи стик, заради който на всичко отгоре се сменя и балансът на светлината и в дъното хич не се виждат хората… „Добре че поне всички в предната редица стоят с ръцете в ключ отпред, както съм им казала. Колкото толкова, Бойко е важен. То това видео е за фейсбука му.“, сигурно си мисли си тя.

 

 

 

 

Следват аплодисменти, но само от хората отзад. Никой отпред не пляска с ръце. Вероятно се тревожат, че ще отпуснат позата по инструкцията на пиарката, а ще изглеждат още по-нелепо.  Първите само се смеят на „смешките“ му и го гледат с умиление и овчедушие. Сал един Красимир Ципов се поти и си оправя прическата. Важно е да отбележим, че това е първия брифинг в историята на човечеството, на който депутати ръкопляскат по време на публично изказване на премиер на държава от ЕС, в което той пита защо не са го снимали гол докато спи гол.

 

 

 

 

Целият брифинг продължава над 40 минути. Излъчва се по време на централните новинарски емисии на националните телевизии в страната, т.е. българските граждани новини няма да гледат по сценарий в този ден. От устата на премиера Борисов се леят  бисери, „анализи“, признания, коментари, откровения, несвързани фрази, подмятания, епитети… въобще всичко от до болка познатия ни арсенал на министър-председателят, който е на светлинни години от всички световни и житейски уроци по риторика.  Говори за „там където си спинкам“, колко е наясно как се правят компромат, семейните тревоги, за пачките евра в нощното шкафче, че не е стерилен, че всичко прави с душа и т.н. В сценария е и да целуне Цвета Караянчева, защото тя е с всички от Кърджали (!?!) Целуна я по главата. Не са се сети да целуне Влади Горанов, но нищо, следващия път.

 

 

 

 

Идва сюблимният момент – журналистите искат да задават въпроси… Севда се мобилизира и напряга. Пак започва да се напъва за общ кадър на залата. Не става и не става… Нищо, другия път. Все ще изкарат още компромати, гадовете.

 

 

 

 

Строените депутати се раздвижват. Напрягат ги въпросите на журналистите. Всички  местят поглед като на тенис мач от жуналист към жуналист. Тревожни са, нервни са, когато се задава въпрос, но се като чуят гласа Му се хипнотизират и успокояват. Да бяха платили на масовка, това не биха могли да го изиграят така, честно.

 

 

 

 

Чува се въпрос за поправката в закона за хазарат. Всички пак се напрягат. Борисов прекъсва въпроса и казва, че имало стенограми да се видят. Ние ги видяхме, в тях всички мълчат и сякаш никой не разбира какво се случва, но какво от това, той не знае какво пише в стенограмите. Това го отигра по сценария. Вълнуващо е как депутатите ръкопляскат, когато Борисов отговаря на въпроси на журналисти.  Дали Севда им дава знак – не се вижда.

 

 

 

Идва върхът на театралната постановка. Сюблимният момент, който са подготвяли тандемът Бойко-Севда, но са решили да разчитат и на импровизационните умения на премиера. Разчитат на  неговите описателни жестове и умението му да изгражда вълнуващи истории…

 

Историята с дрона и президента всъщност тръгва от директен въпроси защо никога не споменава ДПС и Делян Пеевски, на които той ясно дава да се разбере, че не иска да отговаря. Светкавично се включва услужлива и разтревожена мисирка, която с драматичен глас сменя темата и пита „Моля ви да кажете, охраняван ли сте докато спите?“. Бинго! Това е гвоздеят на шоуто! Апотеозът! Поантата! Сега Бойко ще им … Те знаят и ръкопляскат с пълна страст.

 

 

 

Борисов признава: „Радев ме следи с дрон. Лично той го управлява“. Признанието, че Борисов е искал да свали този дрон е допълнено с  интересен жест от негова страна.

Никой в залата не реагира на думите му.

 

 

 

Вижте ги – всички са подготвени за тази информация. Всички депутати на ГЕРБ, двама министри, председателят на Народното събрание, кметът на София и неясно още кой в държавата явно са напълно наясно с тази „новина“, която народо-населението научи едва вчера,след като първо видя пачки с евро и кюлчета злато в нощното шкафче в спалнята на премиера Бойко Борисов.

 

Това трябва да се види и чуе пак, и пак, и пак…

 

Благовеста Фармаконова

Фрог нюз

https://frognews.bg/novini/borisov-seti-tselune-goranov-nishto-sledvashtiiat-pat.html

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024