Политика

Борисов сам призна, че записът за Караянчева е истински, като я целуна по главата – неловко извинение

Борисов сам призна, че записът за Караянчева е истински, като я целуна по главата – неловко извинение

big_224d

 

 

„Борисов трябваше да се извини публично на българския парламент и на Цвета Караянчева за думите, които се чуват от записа. Думите, които премиерът каза на пресконференцията когато целуна Караянчева за мен са признание, че записът е истински.“

 

 

 

Това обяви по БТВ Цветан Цветанов, основател на ГЕРБ и дясна ръка на Бойко Борисов до миналата година. Така той обясни неловкото поведение на Бойко Борисов след скандала.

 

 

Ще направя политически проект на съвсем нова основа. През септември ще бъде проведен Инициативния комитет. В момента търсим името на партията. Ще премахна грешките, които допуснах с ГЕРБ от неопитност.“ Това обяви по БТВ Цветан Цветанов, основател на ГЕРБ и дясна ръка на Бойко Борисов до миналата година.

 

 

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи конкретни имена, които са го мотивирали да вземе решението да напусне партията на премиера. Той даде пример с депутите Тома Биков, Спас Гърневски, както и зам.-председателя на Института за дясна политика и шеф на ТВ Европа Георги Харизанов.

 

 

 

„Смятам, че Харизанов е човекът, който е заложен да бъде двигател на ГЕРБ“, обясни Цветанов, цитиран и от „Сега“.  По негови думи това са хора, които целят единствено да имат политическа реализиция на гърба на честните симпатизанти.

 

 

 

Бившият втори в управляващата партия изрази още съжаление, че хората до Борисов са принизени до фон. Той даде пример с брифинга в партийната централа на ГЕРБ, когато Борисов даде обяснения за записа с неговия глас и снимките от спалнята му, а депутати и членове на кабинета стояха прави зад гърба му.

 

 

 

 

„Тези хора нямаха това излъчване преди 14 години. Нямаха тази енергия, която имаха преди време. Много ми е болно, че тези хора се превърнаха в един фон“, коментира Цветанов.

 

 

 

 

Той категорично отрече да е автор на въпросните снимки, на които се вижда, че Борисов спи с пистолет до леглото. Как смятате, дали имам достъп до спалнята? В спалнята вкъщи влизаме само аз, съпругата ми и децата“, аргументира се Цветанов, като изтъкна, че за него „записите и снимките са отвратително нещо, което показва каква е политическата култура“.

 

 

 

„Днес е много по трудно да отидеш и да убеждаваш за ГЕРБ. Води се междуличностна битка, но не и политика“, посочи Цветанов.

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024