Политика

Борисов цъфна в Рилския манастир и даде нагледен пример как да не се спазва новата заповед за маските

Борисов цъфна в Рилския манастир и даде нагледен пример как да не се спазва новата заповед за маските

 

 

1e19e06d21744c85b1ea145748f0589d

 

Премиерът Бойко Борисов бе сред първите, които нарушиха новата заповед на здравния министър Ананиев за задължително носене на маска в затворени пространства и на публични места. Днес той посети Рилския манастир.

 

Не се видя някой дори да опитва да подскаже на премиера, че трябва да носи маска в църквата

 

 

Вчера здравният министър Кирил Ананиев издаде нова заповед, с която върна задължителното носене на предпазна маска във всички затворени обществени места.

 

 

 

 

 

Това обаче не попречи на премиера Бойко Борисов да бъде един от първите, които я нарушават. Както и на куп кора от антуража му, а и на репортери и оператори на медии,  които отразяват посещението му в Рилския манастир, пише Сега.

 

 

Там Борисов влезе в църквата на манастира без да е с предпазна маска. Така постъпиха и игуменът – Адрианополският епископ Евлогий, пиарката на премиера Севделина Арнаудова и още доста хора от присъстващите.

 

 

 

„Без Господа нищо не може да се направи“, заяви премиерът, след като се поклони пред иконите в църквата. След това обсъди набързо с игумена парите, които правителството отпусна за ремонтни работи по манастира.

 

9c83072a0dc1a2afd6027dbc245f18fe

 

После Борисов категорично отказа да отговаря на каквито и да е въпроси „В църква – абсурд!“, отсече той и отиде в помещенията на Евлогий, заедно с хората си.

 

 

 

Не се видя някой дори да опитва да подскаже на премиера, че трябва да носи маска в църквата, камо ли да се появи полицейски патрул и да го глоби, каквато съдба сполетя днес трима столичани. Те бяха санкционирани с по 300 лв. защото бяха без предпазни маски в градския транспорт.

 

 

 

Само преди три дни Бойко Борисов засегна темата за събиранията на много хора на едно място в затворено помещение. Тогава той събра нагъсто актива на ГЕРБ в Стара Загора и коментира по този повод: „Много желаещи имаше да дойдат в залата, ако ги бяхме сложили през стол, медиите щяха да напишат, че е много рехаво. Затова решихме, че е по-добре да ги глобим.“

 

 

 

 

 

 

Дадохме вече тези 600 хил. лв., сега даваме още над 1,6 млн. лв. за пречиствателната станция, заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Рилския манастир. 
На заседание на правителството миналата седмица бяха отпуснати 1,6 млн. лв. за пречиствателна станция за светата обител.

 

big_big_31_7

 

„В петък трябва да започнем да работим свлачището при Рилския манастир. Осигурено е съответното финансиране и имаме одобрение“, каза тогава Борисов. Преди това пък бяха отпуснати други 600 хил. лв.

„Дадохме вече тези 600 хил. лв. Сега даваме още над 1,6 млн. лв. за пречиствателната станция. Водя с мен министър Аврамова, говорили сте с нея. Днес започва да се укрепва свлачището и пътят ще бъде оправен. Да се види, че работим и то бързо.

 

 

 

„Каквото сте поискали, това получавате. Аз се шегувах, че ни струва по 10 млн. лв. всяко идване тук и май толкова станаха“, каза Борисов на влизане в Рилския манастир. „Заслужавам едно кафенце за реставрацията“, пошегува се Борисов.

 

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024