Политика

Вирусът не е победен и нищо не е свършило! Издъниха се най-големите държави. Измряха им хората

Вирусът не е победен и нищо не е свършило! Издъниха се най-големите държави. Измряха им хората

 

 

6407874396fdf49aff22c22d5a18425f

 

„Извинявам се на зрителите, които искат да гледат мач, но имат един телевизор.“ Така започна интервюто си министър-председателят Бойко Борисов в предаването „Панорама“ по БНТ. 

 

 

„Вирусът не е победен и нищо не е свършило. Надявам се с мерките и стратегията, усвоените от хората правила, да се справим. Той витае – всеки ден имаме по 20, по 30 нови случая. Имаше една теория, че било по-правилно да пуснем вируса, искам да прочета какво каза главният епидемолог на Швеция: „Сгреших тотално“. И казва, че много хора са умрели от неговото решение“, обясни премиерът.

 

 

„Всеки ден пускахме едно по едно – паркове, градинки. Спазвайки правилата, за да свикнем да живеем и максимално бързо да се върнем към нормалния живот. Много хора ме упрекнаха, че имаме прекрасни професори и ползвам Мутафчийски, Кънчев или Тодор. Между двете теории, аз карах точно по средата“, заяви Борисов.

 

 

 

Премиерът обясни, че в спора се ражда истината и няма учебник, по който да се действа.

 

 

„Издъниха се най-големите държави. Измряха им хората. Ние първи си направихме облеклата, маските, очилата, лекарството, което казват, че в болница приложено върши най-добра работа. Започнахме първи, заедно с италианците, да правим плазмата“, каза Борисов.

 

 

„Генерал професор доктор Мутафчийски ми каза само едно нещо – информираност. Помните ли репортажите от Италия и Ню Йорк? За да не се случи това трябва да правим дезинфекция, да има разстояние“, допълни той. „Благодарение на индустрията ни направихме облекла от най-висок клас и снабдяваме Европа с тях. Не Китай, а ние.

 

 

Заводът в Смолян, който правеше ски, започна да прави маски и очила“, разкри Брорисов.  Премиерът посочи, че в момента България може да лекува 30 хиляди души, залата на „Арена Армеец“ е изпразнена, както и другите подготвени полеви болници.

 

Лупа БГ, БНТ

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024