Политика

Десислава Атанасова: Поведението на президента е пагубно за държавността, отнася се недопустимо

Десислава Атанасова: Поведението на президента е пагубно за държавността, отнася се недопустимо

dd4f4fa22ccd4683a88bada5aca7e1d6

 

 

 

Депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова коментира отношенията на правителството и президента Румен Радев, между които често „прехвърчат искри“.

 

 

„Смятам, че президентът има проблем единствено и само с ГЕРБ и с правителството, защото очевидно ролята на обединител на нацията много отдавна не е изпълнена със съдържание в този му мандат. Виждате, че той с българския парламент много отдавна влоши своите отношения – още тогава, когато каза на всички народни представители: „Имате две седмици“. Което беше недопустимо като начин на изразяване към избраните законно народни представители.

 

 

Да, с правителството той е в ежедневно противоборство, но по-големият проблем е, че той вече и със съдебната власт не си говори. Напротив – изказванията му категорично не са в това да подкрепят имиджа на която и да е институция, което смятам, че е основният проблем. Това с нито една от трите власти президентската институция да не може да има нормални разговори и тон, според мен е пагубно за държавата“, каза тя в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

 

 
„Не е нормално да призоваваме българските граждани да спазват законите, инструкциите , а за нас да важат други правила. Премина се тук тази червена граница и все повече колегите от БСП сякаш искат да се отдалечат от българските граждани, които са длъжни да спазват всички разпоредби и заповеди, издадени от здравния министър. В последните дни има и засилени инспекции на РЗИ-тата.

 

 

 

Ще бъде най-удачно колегите на БСП утре да пуснат декларация,с която да се извинят на всички журналисти, работещи в НС, а и не само – на цялата общност“, каза още Атанасова по повод днешните събития в парламента.

 

 
„Съдебните решения не се коментират, а се изпълняват. Стига те да не са договорени някъде или от някого, каквито случаи очевидно имаме. Докладът на Антикорупционния фонд е интересен и следва да бъде коментиран. Аз от няколко години съм член на правната комисия. Тези и много други проблеми са поставяни там.  Имаше една реплика преди време „Ние ги хващаме, вие ги пускате“.

 

 

 

Факт е, че в последните няколко години се отчита най-сериозен напредък по всички правила, свързани с корупция. Аз смятам, че усилията, които държавното обвинение, не само през тази година, а и през миналите, беше насочено към това да се разкрива корупцията по високите етажи на властта. Дава своите резултати, ако не с влезли в сила присъди, то поне с отстраняване на хора от държавни постове“, коментира депутатката.

 

Би ти ви

Политика

More in Политика

плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024