Политика

Има си органи, които правят проверки. Президентът не е информиран – главният прокурор не разследва

Има си органи, които правят проверки. Президентът не е информиран – главният прокурор не разследва

 

 

big_1c07

 

 

Провеждат се две операции в Сандански – едната е на спецпрокуратурата за наркоразпространението срещу тези хора, които тровят децата ни. Другата акция е срещу битовата престъпност. Това заяви главният прокурор Иван Гешев от гр. Сандански където се проведе специализирана полицейска операция, предаде новини.бг.

 

 

 

„Недопустимо е да се променя облика на града и да се създават проблеми като побоища и стрелби с автомати. Това пречи и на гражданите на Сандански и на бизнеса. Ясни са заловените от акцията. Ако не преустановяват тази криминална дейност, то ние ще я спрем“, каза още обвинител номер 1.

 

 

 

„Извършава се проверка за прокурора от Русе, ходатайствал и лобирал за местен бизнесмен. Проверката е върху дейността му за 3 години назад и за етични нарушения“, отговори Гешев на въпрос за разпита на секретаря на президента Пламен Узунов във връзка с изтекла комуникация между него и обвиняемият бизнесмен Пламен Бобоков.

 

 

 

„Депутатите, политическите партии, секретарите са политически ангажирани. Доколкото знам президентът призова да има активни действия срещу корупцията и търговия с влияние. Дали заместник министър, депутат, ром, евреин, олигарх или беден човек имат последствия, ако не спазват закона. Политическите последствия да ги решават политиците, ако не искат да има такива да правят правилен кадрови контрол и да спазват закона“, каза още главният прокурор.

 

 

 

 

„Българската прокуратура е открита към гражданите, по начин по който не е открита никоя друга структура в държавата. Не се притесняваме да показваме и собствените си проблеми. Показваме доказателства и данни, така че да няма манипулации и внушения“, каза още той.

 

 

 

„Явно българският президент не е бил информиран – главният прокурор не разследва. Има си органи, които правят проверки“, заяви още Иван Гешев.

 

 

Поводът за това му изказване явно е вчерашната позиция на Президентството , че „прокуратурата продължава да отправя внушения за естеството на комуникацията на базата на селективно подбрани части, без да е ясен контекстът на разменяните съобщения“.

 

 

„Този подход буди безпокойство за целите на избирателно огласяваната информация. Тиражирането на тази комуникация, мотивирано с „висок обществен интерес“, повдига въпроса колко по-нисък е общественият интерес при проведените в пълна медийна тишина разпити на министър-председателя, министъра на финансите и народен представител по данни за корупция в особено големи размери“, пишат от президентството.

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024